Keď išli seniorky mestom. Aj na vínko

Ochutnávku lahodného alkoholického nápoja v známej vinárskej oblasti si nenechala ujsť skupina senioriek. A nielen to.

08.08.2020 06:00
seniorky, somelierky, výlet Foto:
Výlet senioriek sa nezaobišiel ani bez návštevy Modranskej majoliky.
debata

Trinástka aktívnych babičiek z Bratislavy sa spolu s neziskovou organizáciou STÁLE DOBRÍ vybrala na výlet do Modry, aby okoštovala miestne vína a zabudla na stres z obdobia, keď krajinu strašil koronavírus. Konečne vonku. Aj toto si mohli povedať seniorky, ktoré okrem spomínanej neziskovej organizácie dala dokopy šéfka známeho tanečného štúdia Viera Masaryková. Výlet je prvým pokusom v tomto roku dostať sa do spoločnosti a zabudnúť na nepríjemné chvíle, ktoré museli účastníčky zájazdu prežívať v období izolácie z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19.

Očarila ich aj Modranská majolika

Výlet do Modry bol tak prvým takýmto spoločným projektom, ktorý mal spojiť veselé povahy seniorov, krásy mesta, dobré jedlo, ale aj ochutnávku vína. „Dámy boli úplne nadšené, že konečne sa aj pre nich organizujú výlety. Veľmi sa zaujímali o výrobu keramiky. Nálada bola veľmi veselá, spievali sme ľudové pesničky priamo v neďalekej reštaurácii, kde bol klavír a Editka, jedna účastníčka, na ňom hrala,“ rozpráva zážitky Viera Masaryková. Bokom nezostala ani Modranská majolika, ale ani Múzeum Ľudovíta Štúra a domáce vinárstvo profesora Fedora Malíka, kde mali seniorky možnosť priučiť sa umeniu somelierstva.

Somelierky: V Modre ochutnávali seniorky aj... Foto: Viera Masaryková
seniorky, somelierky Somelierky: V Modre ochutnávali seniorky aj značkové víno v známom vinárstve Fedor Málik a syn.

Biele i červené

Na koštovke sa tešilo obľube biele víno značka Sauvignon a červené víno Petit Sahral. O zábavu nebola núdza ani cestou naspäť do Bratislavy. „V autobuse cestou naspäť sme hovorili vtipy a tiež spievali. Celý deň bol veľmi pozitívny, dôchodkyne boli usmiate s dobrou náladou. V tejto neľahkej dobe poznačenej epidémiou COVID-19 je to veľmi dôležité udržiavať dobré duševné zdravie a veselú náladu najmä u starších ľudí,“ prezradila organizátorka výletu.

Ďalšia zastávka pri ružiach

Jednodňový výlet do Modry nie je posledným tohto druhu. Počas prvého augustového týždňa sa organizovala aj návšteva obce Dolná Krupá. „O výlet bol veľký záujem. V tejto obci sa nedá obísť významný kaštieľ, výroba medoviny s ochutnávkou aj výstava ruží Rozárium. Súčasťou je chutný obed v reštaurácii,“ uzatvára Masaryková.

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #Modra #majolika #someliér #Fedor Malík