Národná cena starostlivosti Dobré srdce vyhlási víťazov už v utorok

Národná cena starostlivosti Dobré srdce spozná už čoskoro hrdinov v sociálnych službách. Celonárodná anketa vyhlási najlepších pracovníkov sociálnych služieb počas galavečera 21. septembra v bratislavskej Starej tržnici.

20.09.2021 00:20
Porota Dobré srdce 2021 Foto:
Členky poroty Dobré srdce 2021.
debata

Dojímavé príbehy, celoživotné skúsenosti a ľudia, ochotní vždy pomôcť. To je celonárodná anketa o najlepších pracovníkov sociálnych služieb DOBRÉ SRDCE. Porota vyberala finalistov z množstva prihlášok, ktoré posielali zamestnávatelia, nadriadení, ale aj klienti, prijímatelia sociálnych služieb, kolegovia, susedia, či príbuzní.

„Výber finalistov nebol vôbec jednoduchý, pretože prišli veľmi silné životné a profesijné príbehy v každej kategórii. Ale deväť porotkýň sa svojej odbornej úlohy zhostili s veľkou zodpovednosťou. Každá porotkyňa vybrala z množstva prihlášok troch finalistov,“ vysvetľuje koordinátorka DOBRÉHO SRDCA a predsedníčka APSS v SR Anna Ghannamová.

Anketa DOBRÉ SRDCE má 9 kategórií – opatrovateľka, sestra v sociálnych službách, ďalší odborný pracovník v sociálnych službách – sociálny pracovník, fyzioterapeut, asistent liečebnej výživy. Okrem toho je to aj manažér v sociálnych službách, dobrovoľník, ale aj samotný poskytovateľ sociálnych služieb a to bez ohľadu na to či je verejný alebo neverejný. Aj v tomto ročníku bude kategória novinár o sociálnych službách, pretože sociálne služby sú ťažká a zložitá téma.

Rovnako nechýba kategória filantrop a fundraiser pre sociálne služby, lebo bez darcov a tých, čo dary zbierajú, by sociálne služby na Slovensku neprežili najhoršie desaťročie a ani ešte stále reálnu pandémiu. Deviatou kategóriou je DOBRÉ SRDCE za výnimočný počin pre sociálne služby, kde nominanta určuje odborná porota.

„Na poslednom zasadnutí poroty rozhodovali o víťazovi každej kategórie všetci porotcovia výberom z troch finalistov a to hlasovaním. Som presvedčená, že je dôležité informovať verejnosť a to odbornú i laickú o tých, čo v pomáhajúcich profesiách môžu byť nasledovania hodným príkladom pre ostatných. Lebo pomoc blížnemu a kvalita tejto pomoci je to, čo nás definuje ako civilizovanú a slušnú spoločnosť,“ dodáva Anna Ghannamová.

Víťazov jednotlivých kategórií sa dozvieme už 21. septembra 2021 v Starej tržnici v Bratislave. Záznam z tohto večera odvysiela RTVS 14.10. 2021 o 20:35 na Dvojke.

Autorom ceny, sklenenej plastiky, ktorú získavajú víťazi kategórii je študent III. ročníka katedry úžitkového umenia VŠVÚ Dominik Pirháč. Vstupenku na podujatie si môžete zakúpiť na tomto linku

Tvárou kampane DOBRÁ SRDCE je Milka Vášáryová. Réžiu galavečera si zobral na starosť Peter Gerža, dokrútky príbehov finalistov v ich prirodzenom prostredí prevzal na svoje bedrá režisér Branislav Gotthardt. Galavečer bude moderovať Juraj Bača. Na 2. ročníku DOBRÉHO SRDCA vystúpi legenda Pavol Hammel, spevák Robo Opatovský, skupiny Korben Dallas a For You a speváčky Emma Drobná a Karin Ann.

Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb na Slovensku organizuje Národnú cenu starostlivosti DOBRÉ SRDCE druhýkrát. Prvý ročník sa uskutočnil v roku 2019 a minulý rok anketu vzhľadom na pandémiu nahradilo DOBRÉ SRDCE pomáha, projekt, v ktorom Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb rozdávala členom ochranné pomôcky a PCR testy. Generálnym partnerom Národnej ceny starostlivosti DOBRÉ SRDCE je spoločnosť HARTMANN. Hlavnými partnermi sú spoločnosti Kimberly Clark – DEPEND a obchodný dom PRIOR, ďalším partnerom Česká mincovňa.

Okrem RTVS je mediálnym partnerom aj Denník PRAVDA vydavateľstva OUR MEDIA.

Všetky informácie nájdete na www.dobre-srdce.sk

debata chyba
Viac na túto tému: #dobré srdce