Diétna polievka z mangoldu
Medzi najrýchlejšie recepty, ktoré si môžete z mangoldu pripraviť, patrí polievka. Odľahčíte ju jednoducho tak, že zemiaky vymeníte za kaleráb. Špenát tak nahradíte mangoldom a zdravé jedlo s minimom kalórií je na svete.
Ingrediencie na 1 porciu: 200 g mangoldu (listy aj so stonkami), 50 g kalerábu, 1 strúčik cesnaku, 30 g cibule, vývar, 1 vajce, repkový olej, soľ, čierne korenie
Postup: Z listov mangoldu vyrežte stonky a nakrájajte nadrobno. V hrnci na repkovom olej ich orestujte spoločne s nadrobno nakrájanou cibuľou. Pridajte prelisovaný cesnak a pokrájané listy mangoldu. Opekajte a po chvíľke všetko zalejte vývarom. Osoľte a okoreňte podľa chuti a povarte asi 5 minút. Následne polievku rozmixujte tyčovým mixérom do hladka. Pridajte na kocky nakrájaný kaleráb a varte do jeho zmäknutia. Nakoniec do polievky rozklepnite vajíčko, s pomocou vidličky rozmiešajte a môžete servírovať.