Užitočné aplikácie pre študentov

Aj študenti majú toho v rámci školy a svojho voľného času dosť. Sú zaneprázdnení a vyťažení nielen samotnou školou, ale aj rôznymi aktivitami po vyučovaní – či už sú to záujmové krúžky, šport, doučovanie a podobne. A práve preto je dobré si vedieť čo najlepšie poradiť a vedieť využiť svoj čas efektívne. Využívanie aplikácií môže pomôcť so vzdelávaním sa, s pripravovaním sa na vyučovanie, učením, organizáciou času a nakoniec aj s trávením voľného času.

27.12.2017 17:00
študenti, mobil, mladí, Foto:
Tieto aplikácie by mali poznať všetci študenti, aj vďaka nim si môžu výrazne zjednodušiť a zlepšiť štúdium.
debata

Využívanie moderných technológii je dnes bežné v práci, v škole a rovnako aj v súkromnom živote. Študenti to dnes majú v mnohých smeroch jednoduchšie aj vďaka spomínaným technológiám. O to viac, ak hovoríme o rôznych možnostiach, ktoré sú dokonca dostupné zdarma.

Existuje veľa užitočných aplikácií, ktoré sa nám zídu aj vtedy, ak ešte študujeme. Poďme sa pozrieť na zopár z nich.

Matematika s úsmevom

Neviete si poradiť s príkladom či rovnicou? Vedeli ste o tom, že existuje aplikácia, ktorá dokáže vypočítať problematický príklad za vás? Kalkulačku PhotoMath môžete používať práve vtedy, ak potrebujete pomôcť s matematickou úlohou. Veľkou výhodou je, že ukáže aj postup správneho výpočtu. Stačí len urobiť snímku (fotku) príkladu, prípadne prepísať príklad do aplikácie a hneď viete výsledok.

Aplikácie dokáže vypočítať napríklad zlomky, lineárne a kvadratické rovnice, logaritmy.

Slovenčina

Aplikácia Diktáty prináša pomôcku pre všetkých tých, ktorí majú problém so slovenským pravopisom a gramatikou. Vďaka tejto aplikácii budete mať k dispozícii desiatky diktátov, nájdete tu rôzne otázky zo slovenského jazyka a literatúry, ale i testy z monitora.

Dostupná je tiež verzia zdarma, verzia PRO je však už spoplatnená.

Uvádzanie zdrojov?

Neviete si rady s korektným zadávaním zdrojov a citácií vo svojich záverečných, bakalárskych či diplomových prácach? S týmto vám určite pomôže voľne dostupná aplikácia RefMe, pretože dokáže automaticky zoradiť všetky formy zdrojov podľa systémov Harvard, MLA, APA a ďalších.

Skenovanie poznámok

Študenti často potrebujú premietnuť poznámky alebo materiály z papierovej podoby do digitálnej. Tu im môže pomôcť aplikácia Fast Scanner – stačí potrebný materiál len odfotiť a vďaka aplikácii už len previesť do formátu .pdf, ktorý si ešte dokážete orezať alebo zmeniť farbu podľa vašich predstáv.

Cudzie jazyky neboli nikdy jednoduchšie

Štúdium cudzích jazykov môže byť naozaj náročné. Aj v takomto prípade môže pomôcť študentom aplikácia iTranslate, ktorá dokáže prekladať viac ako 100 jazykov – preklad celých viet, dokonca je možnosť diktovania celých viet a dá sa pracovať s touto aplikáciou aj vtedy, keď nemáte k dispozícii internet.

Ďalšou aplikáciou na výučbu cudzích jazykov je Doulingo. Táto aplikácia vás zábavnou formou naučí po anglicky, nemecky, španielsky, francúzsky, taliansky, švédsky atď.

Organizovanie si úloh

Ak sa venujete štúdiu a beriete to vážne, určite využijete aj aplikácie Wunderlist a Microsoft To-Do, ktoré organizujú úlohy a zadania. Sú to jednoduché, ale veľmi efektívne aplikácie, vďaka ktorým si všetko pekne zorganizujete a naplánujete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobilné aplikácie #mobilná aplikácia #aplikácie