Jarné prázdniny klopú na dvere

Čas jarných prázdnin môžu žiaci a študenti využiť rôzne. S rodičmi si môžu zájsť na menší výlet alebo navštíviť rôzne zaujímavé miesta a pamiatky. Spoločne môžu rodičia s deťmi tráviť čas aj hraním spoločenských hier, prípadne ísť na koncert alebo sa venovať aj športovým aktivitám.

15.02.2018 20:00
jarné prázdniny, zima, počasie, sánky,... Foto:
Už budúci týždeň čakajú školákov jarné prázdniny. Žiaci si tak môžu oddýchnuť a venovať sa rôznym aktivitám.
debata

Dospelí majú najmä počas prázdnin dilemu, ako zabaviť svoje deti. Mnohí z nich si nemôžu zobrať v práci voľno. Riešením môžu byť aj vzdelávacie aktivity, kurz, či krúžok.

Skúste zimné športy

Aj keď prázdniny majú vo svojom názve jar, môžete staviť na zimné športy. Na výber je toho naozaj veľa. Rodičia často využívajú práve jarné prázdniny na spoločnú lyžovačku. Pobyt na čerstvom horskom vzduchu sa tak môže zmeniť na veľa zábavy a v konečnom dôsledku urobíte niečo aj pre svoje telo.

Korčuľovanie je lákadlom pre mnohých školákov. Využiť môžete plochy, ktoré ponúkajú korčuľovanie zadarmo, ale i platené ľadové plochy. Dnes už každé mesto ponúka túto možnosť, stačí si nájsť na internete otváracie hodiny pre verejnosť.

Prázdniny v sedle

Na Slovensku sú dnes populárne jazdecké tábory pre deti a najmenších. Široká ponuka týchto táborov prináša denné, ale i pobytové tábory. Stačí si vybrať ten vhodný pre vaše dieťa. Pre milovníkov vodných športov máme riešenie. S deťmi môžete zájsť na plaváreň. Väčšina plavárni ponúka tiež rôzne kurzy pre deti, ktoré môžu rodičia využiť počas prázdnin.

Učíme sa cez prázdniny

Okrem zábavy však môžu rodičia vsadiť na doučovanie pre tých, ktorí to potrebujú. Majú na výber zo širokej ponuky vzdelávacích kurzov, kam môžu školákov prihlásiť. Niektoré z nich majú rozdelený čas na vzdelávanie a aj na zábavu. Čiže deti tak neprídu o chvíle oddychu, ktoré k prázdninám patria. Ak nechcete posielať školákov na kurzy mimo domu, môžete si pozrieť ponuky online kurzov. Ak už aj trávia určitý čas za počítačom, môžu ho využiť zmysluplne.

Odborníci však odporúčajú, aby sa školáci počas prázdnin venovali aspoň nejaký čas čítaniu kníh a zopakovaniu si učiva.

Školské kluby

Rodičia si môžu tiež overiť školské kluby, niektoré totiž môžu zostať v prevádzke aj počas jarných prázdnin. O otvorení školského klubu počas prázdnin rozhodujú riaditelia škôl v spolupráci so zriaďovateľmi. A tak tí rodičia, ktorí sa nemôžu uvoľniť v práci, môžu dieťa na ten čas umiestniť aj v školskom klube.

Termíny prázdnin

Jarné prázdniny trvajú týždeň a každý región na Slovensku má iný termín prázdnin. Radosť z jarných prázdnin budú mať ako prví žiaci v Banskobystric­kom, Žilinskom a Trenčianskom kraji. Tí si od školy oddýchnu od 19. až do 23. februára 2018. Vyučovanie sa im začína v pondelok 26. februára 2018.

Ďalší v poradí je Košický a Prešovský kraj, kde si žiaci od školy oddýchnu od 26. februára do 2. marca 2018. Do školských lavíc sa vrátia v pondelok 5. marca 2018.

Ako poslední prídu na rad žiaci v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Tí budú mať voľno od 5. do 9. marca 2018, do škôl sa vrátia v pondelok 12. marca 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #jarné prázdniny #kam cez prázdniny #aktivity pre školákov