V súťaži Simulink Student Challenge 2018 môžete vyhrať až tisíc dolárov

Nedávno sme pre vás spísali krátky prehľad súťaží pre žiakov a študentov. Dnes vám opäť prinášame informáciu o možnosti zapojiť sa do populárnej súťaže pre nadšencov IT. Skúsiť šťastie však môžu všetci, ktorí poznajú a využívajú MATLAB.

28.09.2018 15:00
práca, počítač Foto:
Vysokoškoláci sa môžu zapojiť do súťaže o finančnú odmenu.
debata

Študentských súťaží je pomerne veľa. Jednou z nich je súťaž, ktorá je určená pre študentov s neobmedzeným prístupom k MATLABu. V súťaži Simulink Student Challenge 2018 môžu študenti ukázať svoj talent a tvorivosť a získať tak aj finančnú odmenu (1. miesto – 1 000,– dolárov, 2. miesto – 500,– dolárov a 3. miesto – 250,– dolárov). Účasť v súťaži je bezplatná.

Ktoré vysoké školy na Slovensku využívajú MATLAB?

Slovenská technická univerzita

Žilinská univerzita v Žiline

Technická univerzita v Košiciach

Ako sa zapojiť do súťaže?

Podmienkou je vytvorenie originálneho videa, ktoré by malo obsahovať stručné predstavenie aplikácie, ktorú ste vyvinuli pomocou produktov Simulink, preukázanie toho, ako ste Simulink používali s niektorým ďalších produktov spoločnosti MathWorks. Video je potrebné nahrať na YouTube a označiť ho #SimulinkChallen­ge2018.

Podmienkou však je, že študent musí byť zapísaný na škole, ktorá využíva MATLAB. Prihlášku do súťaže posielajte do 7. decembra 2018. Pravidlá súťaže a tiež dôležité termíny nájdete TU.

„Súťaže takéhoto typu sa konajú dvakrát do roka. Inšpiráciu môžete načerpať z predošlých ročníkov. Nebojte sa zapojiť do súťaže, v minulosti uspel napríklad aj študent z ČVUT – Jiří Zemánek s projektom MagMan,“ vyzval študentov Martin Foltin, ktorý je country manažérom spoločnosti Humusoft na Slovensku.

„Systém MATLAB patrí medzi základné výpočtové nástroje na mnohých vzdelávacích a výskumných inštitúciách po celom svete. Viac ako 5 000 univerzít používa MATLAB a Simulink k výskumu a skvalitneniu výučby v oblasti technických výpočtov, analýzy dát a simulácie. Študenti využívajú získané znalosti i po ukončení štúdia, pretože tento systém je dnes už nepostrádateľným nástrojom v rôznych priemyselných a ekonomických odvetviach,“ píše spoločnosť Humusoft na svojej stránke.

MATLAB a Simulink

O MATLAB-e sa začína čoraz viac hovoriť aj u nás. Programovanie v spomínanom programe využívajú svetové univerzity už dlhšie, nedá na neho dopustiť ani komerčný sektor. Ujal sa aj na Slovensku, konkrétne na akademickej pôde. Využívajú ho napríklad študenti STU v Bratislave, Žilinskej univerzity v Žiline a študenti TUKE v Košiciach. MATLAB má zrýchliť výskum a vývoj, na druhej strane môže študentom pomôcť pri zlepšovaní ich zručností.

Simulink je nadstavba pre simuláciu a modelovanie dynamických systémov, pričom používateľovi poskytuje možnosť rýchlo a jednoducho vytvárať modely dynamických sústav vo forme blokových schém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #súťaž #Matlab #simulink