Jarné prázdniny môžu školáci využiť na hru, zábavu, ale aj doučovanie

Jarné prázdniny si budú žiaci užívať celý týždeň. Kedy presne sa im začínajú? Sú rozdelené podľa krajov, respektíve ako prví si oddýchnu žiaci na východe, potom to budú žiaci zo západu a naposledy si na svoje prídu aj žiaci zo stredného Slovenska.

15.02.2019 23:00
jarné prázdniny, zima, počasie, sánky,... Foto:
Mnoho rodín s deťmi volia počas jarných prázdnin návštevu zimných stredísk
debata

Už o pár dní sa môžu žiaci základných škôl a študenti stredných škôl tešiť na vytúžené voľno – čakajú ich prázdniny. A ako využiť voľný čas s deťmi počas jarných prázdnin? Urobte si plán aktivít a nevynechajte aj pobyt na čerstvom vzduchu.

Veľa aktivít ponúkajú zimné strediská a areály, prípadne sa vyberte do prírody – prispôsobte sa počasiu a urobte si výlet po Slovensku, navštívte aj atrakcie vo vašom okolí. Deti najviac obľubujú korčuľovanie, lyžovanie, snowbordovanie a aj taká sánkovačka či guľovačka nemusí byť vôbec zlá – zapojiť sa môžu i dospelí, o to viac zábavy si spolu užijete.

Okrem zábavy si vyhraďte aj kúsok času na povinnosti. Najmä, ak vaše dieťa potrebuje doučovanie, čakajú ho prijímacie skúšky alebo si potrebuje v tomto polroku zlepšiť známky. Ak si netrúfajte doučovať dieťa sami, tak mu nájdite profesionálne doučovanie.

V pondelok sa už prvým školákom začínajú jarné prázdniny, pričom termíny sa líšia od jednotlivých krajov.

Jarné prázdniny, ktoré trvajú týždeň, sa tento školský rok začínajú od 18. februára a potrvajú do 8. marca podľa krajov. Tešiť sa z nich žiaci nebudú naraz, začínajú sa postupne.

Termíny

Ako prví si od školských povinností oddýchnu žiaci v Košickom a Prešovskom kraji. Takmer 214 600 študentov od 18. do 22. februára si bude môcť užívať voľno. Naspäť do školských lavíc zasadnú v pondelok 25. februára.

Ďalšie kolo prázdnin čakajú študentov Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, pričom 227 160 žiakom začína oddych v pondelok 25. februára 2019. Týmto žiakom sa začína škola opäť v pondelok 4. marca.

Posledné kolo jarných prázdnin si užijú žiaci Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja, takmer 230 000 študentom začínajú prázdniny od 4. Do 8. Marca. Do školských lavíc sa vrátia v pondelok 11. marca.

A aké prázdniny sú najbližšie po jarných? Na najbližšie prázdniny sa deti môžu tešiť počas veľkonočných sviatkov od 18. do 23. apríla, školské vyučovanie sa im začína v stredu 24. apríla.

Čo všetko môžu školáci robiť počas jarných prázdnin? Zopár tipov nájdete TU.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #termíny #jarné prázdniny