ECOidea prinesie nápady od mladých. Pomôžu ľuďom a prostrediu okolo nás

Ekológia, životné prostredie a zdroje, ktoré využívame k nášmu životu, by nám nemali byť ľahostajné. Osveta okolo tejto problematiky začína byť pomerne veľká aj v rámci škôl, ale tiež aj vďaka mnohým podporným akciám a výzvam, ktoré vyhlasujú jednotlivé organizácie a združenia. Jednou takou je aj ECOidea.

23.09.2019 06:00
eko, zem, muž, hruď Foto:
Ilustračné foto.
debata

Mladí majú možnosť zapojiť sa do zaujímavej súťaže so zameraním sa na ekológiu. Vyhrať môžu elektrokolobežku alebo ďalšie ceny v hodnote 3 000 eur. Stačí byť originálny a zapojiť sa do súťaže.

„Máš nápad na nový produkt, ktorý pomôže ľuďom i prostrediu okolo nás?“ Touto otázkou začína výzva občianskeho združenia SOBI. Súťaž je určená pre mladých od 15 do 25 rokov, podmienkou je pobyt na území Slovenskej republiky.

Prihlášky vyhodnotí odborná komisia. Tá bude posudzovať nasledovné aspekty:

  • Udržateľnosť produktu s ohľadom najmä na životné prostredie.
  • Jednoduchosť výroby a realizovateľnosť, pričom porotu zaujíma, či ho účastník dokáže vyrobiť s vybavením, ktoré je na Slovensku k dispozícii.
  • Uplatniteľnosť na trhu, pretože cieľom je, aby si ho ľudia chceli kúpiť a používať.
  • A nakoniec je dôležitá originalita.

Svoj nápad môžete prihlásiť v troch kategóriách:

  1. Interiérový a úžitkový dizajn
  2. Módny dizajn
  3. Voľná kategória

Nie je to len o nápade, súťažiaci budú reálne v ďalšom kole tvoriť funkčné prototypy. „Najlepšie dizajny z každej kategórie postúpia do druhého kola – finále, v rámci ktorého získajú odborného mentora na vytvorenie funkčného prototypu. Prototypy z druhého kola budú prezentované na verejnom podujatí a následne vyhodnotené a ocenené. Najlepšie nápady s prototypmi získajú vecné ceny a možnosť spolupráce pri výrobe daného produktu na Slovensku,“ informuje spomínané združenie na svojej stránke.

Termíny

Aké sú dôležité termíny, ktoré by ste si mali poznačiť? Prihlasovanie je otvorené do 15. novembra 2019. Podmienkou zapojenia je riadne vyplnenie prihlasovacieho formuláru v rozmedzí od 26. septembra 2019 do 15. novembra 2019.

Záverečné podujatie a finálne vyhodnotenie súťaže je plánované na jar budúceho roka.

Prihlášku a ďalšie podrobnosti nájdete TU.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #ekológia #sobi.eco #ECOidea