Čo darovať pod stromček vášmu tínedžerovi? Niektoré darčeky využije aj v škole

Vianoce nám už pomaličky klopú na dvere a mnohí z nás ešte ani len nezačali s nakupovaním darčekov. Pre tých najmenších sa pravdepodobne nakupuje najlepšie, pretože dieťa môžete potešiť množstvom vecí a najmä hračkou. Čo však s tými odrastenejšími ratolesťami? Kúpiť im môžete aj niečo, čo využijú napríklad v škole.

15.12.2019 21:00
vianočné darčeky, muž, darček, neželané... Foto:
Tínedžeri sa tradičnému darčeku - ponožkám nemusia vždy potešiť.
debata

Kúpiť vianočný darček pre stredoškoláka alebo vysokoškoláka môže byť niekedy naozaj výzva. Rodičia zvažujú, či kúpiť niečo, čo využije prakticky alebo skôr niečo, čo až tak veľmi nepotrebuje, ale urobí tínedžerovi obrovskú radosť.

Mladí sa väčšinou potešia novému notebooku, tabletu alebo mobilu. Ďalej dominuje oblečenie, knihy a kozmetika, po nich siahnu rodičia pomerne často. Aj keď sú to obľúbené darčeky, možností na prekvapenie je oveľa viac. Zapojte trochu fantázie a skúste darovať niečo menej klasické.

Kurzy

Online či offline kurzy, všetky môžu byť vynikajúcou voľbou pre vášho tínedžera. Ak má vaše dieťa špecifické záujmy, vyhľadajte kurz šitý na mieru alebo vyskúšajte i niečo nové, čo môže vyskúšať. Medzi mladými sú obľúbené rôzne kurzy programovania, digitálneho marketingu a fotografovania. Na trhu je tiež dostatok vzdelávacích platforiem, kde môžete zakúpiť „členstvo“, pomocou ktorého sa potom dieťa prihlási a štúdium môže začať. Tých možností je, samozrejme, neúrekom.

Elektronika inak

Elektronika nikdy nesklame, to už vieme. Čím môžete ale prekvapiť? Ak váš tínedžer obľubuje rôzne aktivity v exteriéri a rád by si ich zvečnil, tak siahnite po akčnej GoPro kamere, pričom sú na trhu lacnejšie verzie až po tie najdrahšie.

Počuli ste už o hudobnom vankúši, ktorý funguje na princípe mp3? Mládež dnes často počúva hudbu a práve pri zaspávaní sa už nemusia namáhať používaním slúchadiel. Ako to funguje? Vankúš má zabudovanú technológiu, ktoré je použitá v slúchadlách.

Originálny a užitočný

Originálnym darčekom môže byť aj inteligentný hrnček, ktorý upozorní obdarovaného na to, aby nezabudol na pitný režim. Po dvoch hodinách od posledného odpitia sa automaticky rozsvieti. Takýto hrnček je ideálny pre tých, ktorí zabúdajú na pravidelný pitný režim. Študenti si ho môžu vziať aj do školy.

Kolobežka do školy?

Spojiť príjemné s užitočným? Aj na to máme odpoveď. Starších školákov už rodičia nemusia doprevádzať do školy. Zvlášť, ak je škola len na skok alebo v mieste bydliska. Počas teplejších mesiacov a priaznivého počasia môžu tak chodiť do školy nielen pešo, ale využiť môžu kolobežku. Výhodou je naozaj ich široká ponuka. A navyše k nej môžete kúpiť aj zopár doplnkov, či už fľaška, stojan na fľašu, fľašu…

Netradične

Nebojte sa experimentovať a porozmýšľajte o netradičnom darčeku. Hovoríme o zážitku, ktorý môžete darovať a nájsť na obľúbených zľavových portáloch. Vyberať môžete z niekoľkých ponúk, napríklad tandemové či kyvadlové zoskoky, paragliding, izby strachu, kurzy potápania, let balónom, jazda na formule a mnohé iné.

Na záver nezabúdajme aj na iných

Darovať môžete čokoľvek, nie vždy musí ísť o hmotný darček. Dnes sú veľmi populárne darčeky, ktorými pomôžete iným v núdzi, či už ľuďom bez domova alebo zvieratkám v útulku. Takto môžete spoločne prispieť niekomu, kto to naozaj potrebuje, aj nákupom potravín a maličkostí pre ľudí v núdzi, Urobte si jedno popoludnie s vašimi staršími deťmi a zájdite do útulku. rôzne potraviny a maličkosti pre ľudí v núdzi, Predtým môžete napríklad nakúpiť zájsť do obchodu so zvieracími potrebami a kúpiť jedlo pre psíkov a mačičky.

Ak ste sa už rozhodli pre správny darček pre vaše dieťa, venujte tiež času dôkladnému zabaleniu. Aj pri balení darčekov platí, že to nemusí byť fádny vianočný papier. Nebráňte sa fantázii a dajte si pri balení záležať, papier na balenie si môžete urobiť aj doma. Môžete ho na záver ozdobiť niečím výnimočným alebo symbolickým, napríklad môžete priložiť zaujímavý obrázok či fotku a milý odkaz pre dotyčnú osobu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vianočné darčeky pre školákov #tip na darček #stredoškoláci a darčeky #vysokoškoláci a darčeky