Študentská súťaž o najlepší užívateľský projekt spozná víťaza v septembri

Polovicu prázdnin už máme pomaličky za sebou a práve teraz je vhodný čas poobzerať sa po aktivitách a akciách na september. Mnohé firmy či organizácie už tradične ponúkajú podujatia pre študentov, na ktoré sa môžu hlásiť a tu sa potom môžu zoznámiť nielen s jednotlivými témami, ale aj s odborníkmi a zaujímavými osobnosťami. Výnimkou nebude ani 7. ročník podujatia s názvom Technical Computing Camp (TCC). Na TCC sa môžu hlásiť študenti a pedagógovia už teraz, vstup je zdarma.

27.07.2020 11:00
absolvent, práca, počítač, Foto:
Moderné technológie sú súčasťou vyučovania, pracovného, ale i súkromného života. Absolventom pri hľadaní si práce prinášajú mnoho možností.
debata

Technical Computing Camp sa bude konať počas dvoch dní a to 10. – 11. septembra 2020 v Brne. Z názvu je už zrejmé, komu je prevažne určený takýto „camp“, ale prísť môže každý, koho zaujímajú technické výpočty, počítačové simulácie, ale tiež autonómne vozidlá, elektromobilita, automobilové systémy, bezdrôtové komunikačné systémy a ďalšie témy, ktoré sú v súčasnosti veľmi populárne.

Pre študentov budú pripravené prednášky na témy z rôznych oblastí a priestor budú mať aj na živú diskusiu s odborníkmi. Podobné podujatia prinášajú možnosti zoznámiť sa s ľuďmi, ktorí môžu študentov inšpirovať a v neposlednom rade získajú cenné kontakty do budúcnosti. Práve moderné technológie sú dnes najviac diskutovanou oblasťou aj v rámci koronavírusu. Budúcnosť v nich vidia aj samotní organizátori a upozorňujú na ich dôležitosť.

„Som veľmi rád, že napriek súčasnej situácii, ktorá komplikuje organizovanie podobných akcií, môžeme zorganizovať náš camp. Práve počas koronavírusu sa ukázalo a mnohí ľudia zistili, aké sú moderné technológie už dnes nevyhnutné,“ hovorí na začiatok Martin Foltin zo spoločnosti Humusoft, ktorá organizuje spomínané podujatie.

Študenti sa začiatkom septembra okrem súťaže dozvedia niečo o technických výpočtoch, počítačových simuláciách či o elektromobilite a autonómnom riadení vozidiel.

Technológie nám už dnes uľahčujú nielen prácu, ale zasahujú nám aj do bežného života. Vedieť sa v nich orientovať je preto dôležité a pre mladých zároveň v mnohých prípadoch nevyhnutné. Pri hľadaní si práce zas otvoria absolventom dvere. „Chceme ukázať mladým ľuďom, čo všetko im technika umožňuje a ako ich môže obohatiť. Je nesmierne dôležité, aby sa práve študenti a mladá generácia zaujímali o podobné nástroje, ktoré nám dokážu zjednodušiť život, prinášať riešenia a uľahčiť často mnohé procesy či už v práci alebo súkromnom živote,“ pokračuje ďalej Foltin.

Pandémia zasiahla všetky sféry ekonomiky, pričom obmedzila výrobu, predaj a fungovanie mnohých firiem a rovnako tak i škôl. Bez moderných technológii by viaceré organizácie a firmy zostali zatvorené úplne. Školy mohli fungovať ďalej vďaka technológiám, internetu a rôznym aplikáciám. „Podobné podporné akcie môžu študentom podať pomocnú ruku v mnohých smeroch. Navyše môžu stretnúť skutočne vynikajúcich odborníkov vo svojom odbore a nadviazať tak dôležité kontakty, ktoré sa im po škole môžu zísť. Stále čítame o kríze a tom, ako sa bude prepúšťať. Čo sa však týka technológii, tak obdobie pandémie nás len utvrdilo v tom, ktoré povolania, respektíve ktoré odbory sa o svoju budúcnosť nemusia báť,“ vysvetľuje Martin Foltin, ktorý vidí budúcnosť práve v moderných technológiách.

Študenti si tak počas TCC vypočujú informácie a nástroje v prostredí MATLAB, Simulink, dSPACE, interaktívne ukážky aplikácií Arduino, Raspberry Pi, ale pripravené budú tiež mobilné aplikácie, kamery či roboti.

Hlavné témy podujatia budú zamerané na niekoľko zaujímavých oblastí, o ktorých sa dnes veľa hovorí. Bude to najmä:

• Deep Learning, Machine Learning a nástroje pre Big Data.

• Model-Based Design a vývoj embedded aplikacií, Low-Cost Hardware.

• Digital Twins a Industry 4.0, Prediktívna údržba systémov, Robotika.

• Computer Vision, systémy ADAS a autonómne riadenie vozidiel.

• Simulácia v reálnom čase, Rapid Control Prototyping a HIL.

• Počítačové simulácie fyzikálnych javov.

• Elektromobilita.

Technical Computing Camp v Brne ponúka... Foto: Humusoft
Technical Computing Camp Technical Computing Camp v Brne ponúka zaujímavé témy, odborníkov a súťaž.

Súťaž o najlepší užívateľský projekt

Súčasťou TCC bude aj súťaž pre študentov o najlepší užívateľský projekt. Študenti si pripravia projekt alebo aplikáciu, ktoré vytvorili v MATLAB-e či COMSOL-e. Obsah je ľubovoľný, zamerať sa môžu napríklad na spoluprácu s hardvérom, spracovanie obrazu/signálu, matematické modelovanie a mnohé iné.

Súťaž je určená nielen pre jednotlivca, ale skupiny a študenti dokonca môžu súťažiť so svojou bakalárskou či diplomovou prácou. Súťažné príspevky sa budú prezentovať počas druhého dňa (piatok 11. septembra) a každý súťažiaci by si mal so sebou priniesť potrebné hardvérové vybavenie (notebook, …).

Viac informácií a bezplatnú registráciu nájdete TU.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #IT #moderné technológie #IT technológie #Technical Computing Camp #Martin Foltin