Outlet vo Voderadoch sľubuje rakúske zľavy

Nakupovať značkové oblečenie, topánky či športové potreby a hračky vo výrazných zľavách, čo umožňujú outletové centrá, bude od stredy realitou aj na Slovensku.

29.10.2013 12:06
Výpredaje, zľavy, nakupovanie Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

S množstvom preceneného tovaru sa našinci stretávajú najmä v susednom rakúskom Parndorfe. Konkurencia mu vznikla v podobe outletového nákupného centra vzdialeného 40 kilometrov od hlavného mesta, pri Voderadoch. Už o pár mesiacov sa blízko Senca otvorí ďalšie. Či sa na Slovensku vytvorí priestor na prežitie obidvoch, ukáže až čas a nákupná chuť ľudí, skúsenosti zo zahraničia však hovoria len o úspechu jedného.

Nákupné centrum ONE Fashion Outlet pri Voderadoch očakáva, že ročne tu nakúpi 1,5 milióna ľudí. "Návštevníci nájdu tovar počas celého roku v zľave od 30 do 70 percent. Centrum máme zatiaľ obsadené na 75 percent. Niektoré značky chcú vidieť, ako sa bude centru dariť a podľa toho sa rozhodnú,“ rozpráva Vladimír Kozár, šéf projektu ONE Fashion Outlet. S prácami na projekte síce začali neskôr ako centrum senecké D1 Outlet City, napriek tomu otvoria svoje brány už tento týždeň a druhý outletový obchod sa bude musieť popasovať v konkurenčnom boji. Navyše lukratívne značky ako Adidas, Nike, Gant či Puma, ktoré Slováci nájdu vo Voderadoch, nemusia nájsť aj v Senci. Outlet vo Voderadoch totiž dostal prísľub od spomínaných značiek, že do Senca nepôjdu.

"Výstavba centra pokračuje dobre. Otvoríme na neskoršiu jar budúceho roku. Nemáme obavy z otvorenia outletu vo Voderadoch, lebo pripravujeme odlišný a unikátny koncept nakupovania a životného štýlu. S dostatočným predstihom budeme informovať verejnosť o detailoch projektu,“ tvrdí Alena Horváthová z D1 Outlet City. Slovenské centrum s lacným oblečením si trúfa konkurovať aj rakúskemu Parndorfu. "Ten je otvorený len do šiestej hodiny poobede, my budeme až do deviatej večer. Takisto otvoríme v nedeľu,“ konkretizuje Kozár.

Ten, kto raz navštívil nákupné mestečko Parndorf, vie, že na parkovisku sa vo veľkej miere striedali autá nielen z okolia Bratislavy, ale aj zo Spiša, Liptova či južného Slovenska. "Keď som si chcela kúpiť hodnotnejšiu časť oblečenia, napríklad zimnú bundu či lyžiarske oblečenie, tak som zamierila do Parndorfu. Kvalita vecí je veľmi dobrá, ceny sú aj viac ako o polovicu nižšie ako v bežných obchodoch,“ opisuje svoju skúsenosť učiteľka Ivana Štulajterová zo stredného Slovenska.

Konkurenciou dvoch slovenských outletov bude teda najmä Designer Outlet Center Parndorf. V Rakúsku funguje okrem Parndorfu aj outlet pri Salzburgu. V Prahe je to Fashion Arena v Štěrboholoch. Druhé centrum je postavené aj pri letisku Ruzyně, no to tesne pred dokončením doplatilo na krach developera a tak nefunguje. V Maďarsku zase funguje na západe Budapešti Premier Outlet Center.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Voderady #outlet