Tipy ako ušetriť na lyžovačke

Slováci sú známi milovníci lyžovania a za zážitkami zo zasnežených zjazdoviek sú ochotní vycestovať nielen do slovenských hôr, ale aj do susedných krajín.

28.11.2018 06:00
lyžovačka, lyže, lyžiari, zima, sneh, svah,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)
Kým totiž vypukne vianočný nával, lyžiarske strediská ponúkajú lyžiarom práve v tomto období veľkorysé zľavy.

Čím viac, tým menej

Lyžovačka pre celú rodinu môže nepochybne zaťažiť rodinný rozpočet, zvlášť vo vychytených obdobiach Vianoc a vianočných prázdnin. Časy, kedy jednoducho stačilo obuť lyže a ísť na svah sú nenávratne preč. Lyže, prilba, kukla alebo ochranné rukavice sú povinnou výbavou každého zodpovedného lyžiara, nehovoriac o nákladoch na permanentku, stravu či dopravu. V prípade, že vaša lyžovačka je naplánovaná na viac ako jeden deň, rátajte aj s ubytovaním pre seba a vašu rodinu.

Pri minimálnom počte troch ľudí môže už aj takýto výlet odčerpať z peňaženky stovky eur. Práve preto je predvianočné obdobie, keď sa hlavná lyžiarska sezóna ešte nerozbehla, ideálne. Lyžiarske strediská sa totiž práve v tomto období snažia nalákať prvých zákazníkov na veľkorysé zľavy.

Všade dobre, doma najlepšie

Lyžiarske strediská na Slovensku si od blížiacej sa zimnej sezóny sľubujú návrat návštevníkov zo zahraničia. V Nízkych a Vysokých Tatrách sa už začalo so zasnežovaním zjazdoviek, aby mohli lyžiari odštartovať tohtoročnú sezónu už začiatkom decembra. Bežní zákazníci môžu využiť skupinové zľavy, rodiny s deťmi si zase môžu kúpiť rodinné permanentky. Čím väčšiu rodinu máte, tým väčšiu zľavu vám zvyčajne lyžiarske centrum poskytne. Kúpou rodinného lístka môžete ušetriť 10 % až 25 %, kúpou cez internet v dostatočnom predstihu až 30 % z ceny.

Pre dobrodružné povahy

Cestovanie bez hraníc v rámci Európskej únie umožňuje milovníkom zimných športov vyberať si zo širokej ponuky lyžiarskych centier aj v zahraničí. Medzi populárne a Slovákmi vyhľadávané lyžiarske destinácie patrí najmä Rakúsko a Taliansko. Ceny lístkov sa v porovnaní so Slovenskom pohybujú mierne vyššie, no cene zodpovedá aj dĺžka a kvalita svahov. Medzi najpopulárnejšie destinácie patrí Sölden alebo Kaprun v susednom Rakúsku, v Taliansku je to zase vychýrená Madonna di Campiglio, alebo Andalo.

Tieto strediská lákajú návštevníkov na predvianočnú lyžovačku takisto výraznými zľavami. V cene ubytovania napríklad ponúkajú už aj skipas a polpenziu, čo je výrazná úspora najmä pre rodiny či viacčlenné skupiny.

Ako si lacno zalyžovať

Vedeli ste, že už zľavnená cena sa teraz dá skombinovať s ďalšími výhodnými benefitmi? Ako? Ak sa stanete členom medzinárodnej nákupnej komunity Cashback World, môžete teraz pri každom nákupe dostať späť cashback, teda časť zo zaplatenej sumy a navyše získať aj tzv. nákupné body. Platí to dokonca aj pri tovaroch, ktoré už predtým boli v zľave. „Náklady na predsezónnu lyžovačku je možné ešte znížiť využívaním vernostného nákupného systému, vďaka ktorému získate peniaze späť na svoj účet, ak ju realizujete u obchodného partnera“, hovorí Laura Bertoldová, Head of Marketing MyWorld Slovakia, ktorý je prevádzkovateľom medzinárodnej nákupnej komunity Cashback World na Slovensku.

Medzi partnermi komunity môžete nájsť aj ubytovacie zariadenia, reštaurácie a aj niektoré z najväčších ubytovacích internetových platforiem vôbec. Jedinou podmienkou, ktorú musíte splniť, aby ste dostali cashback a nákupné body je bezplatne sa zaregistrovať ako člen komunity. Ak už ste členom y a rozhodnete sa kúpiť si takto zľavnený lyžiarsky výlet, nezabudnite nájsť partnerských predajcov vo vašom cieľovom regióne či krajine, aby ste u nich získali ešte väčšie výhody. Okrem toho je možné ušetriť aj na pohonných hmotách v prípade, že cestujete autom a palivo načerpáte na jednej z partnerských čerpacíc

1 debata chyba
Viac na túto tému: #šetrenie #lyžovačka #zľavy