Olivový olej
- pridaním lacnejšieho rastlinného oleja, ale aj olejov z lieskových orieškov divokých kríkov
Kakao a čokoláda
- nahradením kakaových bôbov lacnejšími zložkami, sacharózou či pomletými škrupinami kakaovníka, nahradením kakaového masla tukom
Korenie
- pridávaním farbív, niekedy umelých a karcinogénnych
Med
- pridaním trstinového alebo repného cukru či glukózového sirupu vyrobeného z obilnín
Mäso a mäsové výrobky
- nižším obsahom mäsa alebo čistých svalových bielkovín, nahradením separátom alebo sójovou či hrachovou bielkovinou
Výrobky z ovocia a zeleniny
- nahradením ovocnej zložky džemov cukrom a želírovacou látkou alebo lacnejšou ovocnou zložkou, pridaním etanolamínu do pomarančových štiav
Ryby
- pridaním vody, tzv. glazovaním, na falšovanie pravého kaviáru, ktorý je len z jeseterových rýb, sa používajú ikry z inej ryby a zafarbia sa
Za jeden z hitov vo falšovaní sa pokladajú doplnky stravy, pri niektorých je napríklad veľmi ťažké overiť, či obsahujú všetky deklarované bylinné zložky.