Kvalitu a dobré nápady ľudia ocenia

Pred desiatimi rokmi začínal Jaroslav Chrapko s predajom originálnych tričiek na e-shope. Dnes si veselé ponožky či spodnú bielizeň slovenskej odevnej firmy Dedoles môžu kúpiť zákazníci v celej Európe, a nezostane len pri nich.

19.07.2021 12:00
Jaroslav Chrapko, Dedoles Foto:
Jaroslav Chrapko, generálny riaditeľ známej firmy Dedoles.
debata

Generálny riaditeľ firmy Dedoles Jaroslav Chrapko si rozhodnutie podnikať na Slovensku pochvaľuje. "Aj keď Dedoles už nie je čisto slovenská značka. Dnes prostredníctvom svojich e-shopov predávame veselé výrobky na dvadsiatich európskych trhoch a plánujeme naďalej expandovať. Po e-commerce sa chceme zamerať aj na gaming biznis, momentálne sme v štádiu tvorby prvej hry,“ prezrádza.

Teší ho, že Slováci radi podporujú lokálne produkty. "Oceňujú ich kvalitu a aj to, že vychádzajú zo zaujímavých nápadov a spod rúk Slovákov. Naše produkty sú dizajnované na Slovensku, ich výroba však prebieha v zahraničí, pretože tu nie je potrebná textilná infraštruktúra, ktorá by dokázala zabezpečiť naše potreby. Celková kapacita ponožkových výrobcov na Slovensku a v Českej republike je spolu päť miliónov kusov, a my potrebujeme v tomto roku až 19 miliónov kusov ponožiek,“ hovorí J. Chrapko.

Nielen ponožky

Výrobcov si firma vyberá veľmi starostlivo v rámci krajín Európske únie, ale i mimo nej. "Momentálne spolupracujeme s viacerými v Turecku, Číne a Taliansku. Vyžadujeme od nich certifikácie, ktoré zaručujú ekologickú a sociálnu zodpovednosť firmy ako sú BSCI, OEKO-TEX Standard 100,“ prízvukuje J. Chrapko.

Spoločnosť Dedoles je známa vďaka originálnym ponožkám, postupne sa však presúva do oblasti fashion. S módnym návrhárom Ferom Mikloškom vytvorili spoločnú plážovú kolekciu Miklosko X Dedoles.

Tatramat, práčka Čítajte aj Treska s majonézou, vinea, BB puding: Retro s pečaťou kvality

"Milovníkom farieb a veselej letnej atmosféry sme predstavili aj Dedoles letnú kolekciu. Náš interný tím šikovných dizajnérov neustále pracuje na novinkách, vytvárajú nové dizajny už známych a obľúbených produktov a venujú sa aj úplne novým. V septembri spustíme predaj limitovanej kolekcie spodnej bielizne z prírodných materiálov. Veľa noviniek – svetre, kardigány, čiapky, rukavice a šály predstavíme počas zimy. Oveľa viac ich prinesieme na budúci rok a budú to aj úplne nové produktové kategórie,“ uzatvára podnikateľ.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vyrobené na Slovensku #dedoles