Stratili ste covid pass? Je tu pre vás nová služba

Národné centrum zdravotníckych informácií pripravilo pre verejnosť novú službu, ktorá pomôže ľuďom, ak stratili či zabudli COVID-19-PASS.

26.12.2021 20:26
greenpass covid pass pas očkovací certifikát QR Foto: ,
Vzor očkovacieho certifikátu.
debata (7)

Na stránke korona.gov.sk je zverejnený nový a jednoduchý formulár slúžiaci na automatické odoslanie zabudnutého deväťmiestného kódu obsahujúceho čísla, písmená a pomlčky.

„Na odoslanie COVID-19-PASS-u je potrebné zadať meno, priezvisko, rodné číslo alebo osobný identifikátor. Následne bude záujemcovi doručená sms správa a email s COVID-19-PASS-om,“ informovala hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií Alžbeta Sivá.

COVID-19-PASS je deväťmiestny kód obsahujúci čísla, písmená a pomlčky. „Má ho každá osoba, ktorá sa už v minulosti registrovala na testovanie na prítomnosť nového koronavírusu alebo očkovanie proti ochoreniu COVID-19 prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk, prípadne súkromného laboratória,“ dodala. Takisto ako testovanie či očkovanie je aj eHranica založená na COVID-PASS-e. Slováci ho môžu nájsť v mobile medzi SMS, respektíve v emailoch z minulosti.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Covid-19 #covid pas #covid pasy #NCZI