Život v kúpeľoch sa pomaly vracia do normálu. Pýtali sme sa, kde budú zdražovať

Ako ovplyvnia vyššie ceny energií ceny za kúpeľné pobyty? Zvyšovali ste už ceny alebo sa na tento krok len chystáte a čo unikátne vaše kúpeľné zariadenie poskytuje, čo nenájdu ľudia nikde inde? Pýtali sme sa v slovenských kúpeľoch.

07.06.2022 10:00
spa, kúpele, bazén, liečenie Foto:
Ilustračné foto.
debata
  1. Vrátil sa už život v kúpeľoch po covide do normálu?
  2. Ako ovplyvnia vyššie ceny energií ceny za kúpeľné pobyty? Zvyšovali ste už ceny alebo sa na tento krok len chystáte?
  3. Narastá záujem o kúpeľný pobyt? Zvýšil sa počet klientov zdravotných poisťovní alebo je to skôr segment samoplatcov?
  4. Čo unikátne vaše kúpeľné zariadenie poskytuje, čo nenájdu ľudia nikde inde? Máte nejakú špeciálnu procedúru?
  5. Mnoho ľudí sa sťažuje, že do kúpeľov ísť nemôžu, pretože majú niektorú z kontraindikácií, pre ktorú sa do kúpeľov cez zdravotné poisťovne nedostanú. Kúpeľný pobyt však môžu absolvovať ako samoplatcovia. V čom je rozdiel? Veď napríklad inkontinentný pacient je stále inkontinentný, aj keď je samoplatca…
  6. Je o kúpele v lete záujem? Chodia k vám celé rodiny? Máte nejaké špeciálne ponuky pre rodiny s deťmi na leto?

Bardejovské kúpele

  1. Dá sa povedať že áno, aj keď covid vystriedala zasa iná katastrofa v podobe vojny. Musíme ale skonštatovať, že sme v lepších číslach a aj obsadenosť hotelov stúpla. Stále to však nie je ako pred pandémiou.
  2. Tento rok sme ceny zvyšovali už niekoľkokrát vzhľadom na naozaj enormný nárast cien energií a potravín. Tempo inflácie je naozaj rýchle a spotrebiteľ sa rozhoduje, či vôbec utratí peniaze v kúpeľoch, alebo ostane doma a bude šetriť. Zaviedli sme rôzne nové poplatky a doplatky, aby sme to zvládli. Uvidíme, čo prinesú ďalšie dva mesiace.
  3. Postupne sledujeme aj vyšší záujem a nárast klientov ako zo strany samoplatcov, tak aj zdravotných poisťovní. Je to zrejme väčšou bezpečnosťou s ohľadom na covid pandémiu ako bola pred rokom či dvoma, ale aj záujem klientov načerpať po náročných dvoch rokoch energiu a oddýchnuť si. Sme radi, že nás celé toto obdobie „zachraňovali“ slovenskí klienti. Tí tvoria drvivú väčšinu našej klientely.
  4. Klienti určite nikde na Slovensku v rámci kúpeľov nenájdu v kúpeľnú kolonádu, ktorá je jediná svojho druhu a ponúka osem prameňov pod jednou strechou. Ďalším unikátom je zriadenie muzeálneho apartmánu Sisi v liečebnom dome Alžbeta, na počesť pobytu tejto známej cisárovnej v našich kúpeľoch, tejto dáme je venovaná oveľa väčšia pozornosť a budujeme si ňou isté genius loci. Ako jediné kúpele sme súčasťou mesta, ktoré je zapísané v zozname UNESCO. V okolí sa nachádzajú jedinečné drevené kostolíky, čo je ďalšou raritou tohto regiónu.
  5. Inkontinencia má niekoľko stupňov a klienti s tým ľahkým alebo miernym priebehom majú u nás dvere otvorené. Týka sa to všetkých pacientov. Horšie je to so samoplatcami, ktorí túto diagnózu zatajujú a niekedy na ňu nemusí prísť ani lekár pri vstupnej lekárskej prehliadke. Oni totiž nemajú povinnosť doniesť so sebou kompletnú lekársku dokumentáciu ako klienti zdravotných poisťovní.
  6. V lete je o kúpele vždy najväčší záujem, kapacity sú takmer vypredané. Vieme ponúknuť aj pobyty pre rodiny s deťmi, ale nie je to naša prioritná klientela. Preto ani nepripravujeme pre túto klientelu špeciálne pobyty či balíčky. Vybrať si môžu z aktuálnej ponuky na našom webe a následne pobyt prispôsobujeme podľa ich požiadaviek.

Odpovedala: Ing. Tamara Šatanková, ekonomicko-obchodná riaditeľka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpeľný pobyt