Pokračovanie článku: Život v kúpeľoch sa pomaly vracia do normálu. Pýtali sme sa, kde budú zdražovať

Kúpele Nový Smokovec

  1. Situácia sa postupne dáva do stavu pred pandémiou. Vykryť finančné straty, ktoré vznikli však nie je otázka niekoľkých mesiacov, ale rokov.
  2. Po dvojročnej epidemiologickej situácii, kedy boli dosahované finančné straty, rapídne zvyšovanie cien energii finančnú situáciu národného hospodárstva opäť komplikuje. Kúpele nie sú výnimkou. Z toho dôvodu sme museli pristúpiť k miernemu navýšeniu cien pobytov. Cenník bude aktualizovaný od 1. júla. Ceny pobytov sa upravili tak, aby to bolo prijateľné aj pre kúpeľných hostí.
  3. Počas pandémie sme zaznamenali zníženie dopytu po kúpeľnej liečbe pre štandardné indikácie predovšetkým z dôvodu ochorenia jednotlivých klientov, ako aj z obáv z nákazy. Rekondičné pobyty boli na celé obdobie epidémie pozastavené. Záujem o kúpeľnú liečbu, ale aj rekondičné pobyty sa postupne vracia do starých koľají, čiže celkový počet klientov vysielaných zdravotnou poisťovňou, ale aj zamestnávateľom opäť pomaly stúpa.
  4. Vytvorili sme liečebný pobyt POST COVID, ktorý je svojou skladbou procedúr a ich počtom priamo šitý na mieru práve pacientom po prekonaní covidu. Liečebný pobyt zabezpečuje rýchlejší návrat pacientov do bežného života. Vzhľadom k jedinečnej polohe kúpeľov – priamo vo Vysokých Tatrách – klientela nikde inde nenájde podobné účinky procedúr spojené s klimatoterapiou.
  5. Inkontinencia predstavuje kontraindikáciu kúpeľnej starostlivosti. Pri tomto druhu hendikepu je však rozhodujúci stupeň, do ktorého je konkrétny pacient zaradený. V prípade mierneho ochorenia je možné požiadať o vyjadrenie vedúceho lekára kúpeľov, ktorý posúdi lekársku správu a uvedie svoje stanovisko o vhodnosti absolvovania liečby.
  6. Naše kúpele sú špecializované na liečbu dospelých osôb, čiže od 18 rokov. Akékoľvek pobyty počas leta vo Vysokých Tatrách sú u širokej verejnosti veľmi obľúbené. Ubytovanie pre rodiny s deťmi v prípade záujmu poskytujeme počas celého roka, avšak naše zariadenie nie je na to svojimi doplnkovými službami prispôsobené.

Odpovedala: Miroslava Mekyšová, vedúca recepcie a prijímacej kancelárie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpeľný pobyt