Pokračovanie článku: Horúčavy jedlu škodia! Tu je päť rád, ako sa ním v lete neotráviť!

5. Používajte zdravotne bezpečnú vodu a suroviny

• Používajte zdravotne bezpečnú vodu, alebo ju upravte tak, aby bola bezpečná.

• Vyberajte si čerstvé a zdravé potraviny.

• Vyberajte si potraviny, ktoré boli vyrobené bezpečnými postupmi, ako je napríklad pasterizované mlieko.

• Umývajte ovocie a zeleninu pitnou vodou, hlavne ak ich jete surové.

• Nekonzumujte potraviny s narušeným obalom, zmeneným vzhľadom, farbou, chuťou alebo po uplynutí dátumu spotreby.

Prečo? Suroviny, vrátane vody a ľadu, môžu byť kontaminované nebezpečnými mikroorganizmami a chemikáliami. Toxické chemikálie sa môžu vytvárať v poškodených a plesnivých potravinách. Starostlivosť pri výbere potravín a jednoduché opatrenia, ako napríklad umývanie a šúpanie, môžu znížiť riziká.

nahlad -plagat crevne nakazy 2022

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #cestovanie #strava #jedlo #WHO