Príklady, ako môžete narýchlo vyhodnotiť dodržiavanie hygienického štandardu v stánkoch:
- Vystavované nebalené jedlá a potraviny v stánkoch musia byť prikryté aspoň ochrannou fóliou.
- Pri príprave a manipulácii s nimi musia mať predávajúci, ktorí podávajú hotové jedlá zákazníkom, jednorazové rukavice a pokrývku hlavy.
- Zákazník by mal pred kúpou jedla venovať pozornosť aj čistote pracovných dosiek či kuchynských pomôcok v stánkoch a čistote pracovného odevu zamestnancov.
- Všimnúť by ste si mali aj, či zamestnanci dodržiavajú základné hygienické zásady, napríklad či nechytajú polotovary, potraviny či hotové pokrmy holými rukami.
- Chladené potraviny a polotovary nesmú byť uložené voľne, patria do chladiacich zariadení.
Zdroj: Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava