Trvanlivé potraviny
- konzervované strukoviny – ich príprava nie je zložitá a nenapadnú ich potravinové mole
- rajčinové omáčky, pretlaky, prípadne už hotové zavarené omáčky na cestoviny
- rastlinné trvanlivé nátierky alebo paštéty na pečivo či chlieb
- rybie, šalátové konzervy
- obľúbené cestoviny
- olej
- rôzne druhy orechov
- mrazenú zeleninu

Zásoby dajte na papier
Ak si chcete urobiť zásoby na dlhší čas, napíšte si jedálne lístky z jedál, ktoré varíte najčastejšie. Zvážte aj, ktoré ingrediencie používate najčastejšie a ktoré vám najčastejšie chýbajú. Pre niekoho bude nevyhnutá zásoba ryže, niekto ju varí len raz za čas. Niekto si rád nahradí spotrebu čerstvej šľahačky trvanlivou, iný radšej siahne po zásobe trvanlivých rastlinných smotán. Potrebné zásoby si spíšte a pri vymýšľaní jedálneho lístka si zoznam prezrite. Budete tak mať predstavu o tom, čo máte a z čoho môžete variť bez toho, aby ste prehľadávali mrazničku a komoru.
4 tipy pre nákup
- Spíšte si zoznam potravín, ktoré potrebujete
- Prezrite si letáky s akciovými ponukami
- Nakupujte len také množstvá, ktoré naozaj spotrebujete
- Nechoďte do obchodu hladní
Zdroj: nejlevnejsizbozi.cz, euroekonom.sk