Fio bankaFio banka

Toto je 14 najhorších slovenských jedál. Pozrite si rebríček, neuveríte, ktoré Slovákmi zbožňované jedlá tam sú

Slovenská kuchyňa je bohatá na tradičné jedlá, ktoré si mnohí turisti okamžite zamilujú, no existujú aj pokrmy, ktoré im nechutia. Prestížny gastronomický portál Tasteatlas podľa hodnotení užívateľov zostavil rebríček 14 najhorších slovenských jedál.

29.03.2025 06:00
debata (53)
Čo chutí Slovákom? Cibuľa či ustrice - národné či cudzie
Video
Zdroj: TV Pravda

Tento rebríček, ktorý zostavil a uverejnil uznávaný portál Tasteatlas ukazuje, že aj tradičné jedlá môžu mať svojich kritikov.

1. Smotanová nátierka

zväčšiť Smotanová nátierka Foto: tasteatlas.com
cracklings spread on bread with spring onion Smotanová nátierka

Aj keď ide o obľúbenú nátierku na Slovensku aj v Českej republike, mnohým pre svoju konzistenciu a zloženie nevyhovuje. Obsahuje kyslú smotanu, sušené mlieko a cmar, ktoré spolu vytvárajú intenzívnu chuť, ktorá nesadne každému.

2. Ryžový nákyp

zväčšiť Ryžový nákyp. Foto: tasteatlas.com
1d39bb37a39b4f029c02c1e5ccbeb1a3 Ryžový nákyp.

Tradičné sladké jedlo, ktoré sa však neraz stretáva s odmietaním. Konzistencia rozvarenej ryže a sladká chuť kombinovaná s ovocím mnohým stravníkom nevyhovuje.

3. Kokosové ježe

zväčšiť Foto: Frommykitchendotcom
Kokosové ježe, žerbó, žĺtkové aj londýnske rezy. 10 vianočných koláčov, ktoré milujú už celé generácie

Aj keď ide o populárny dezert, ktorý sa pečie v rôznych krajinách, mnohí ho považujú za suchý a menej atraktívny oproti iným sladkostiam.

4. Fliačky s kapustou

zväčšiť Foto: Klaura
Sobotný obed podľa starej mamy: 7x fliačky s kapustou naslano aj nasladko

Jednoduché cestoviny s dusenou kapustou nie sú pre každého. Niektorí hodnotia toto jedlo ako „príliš mastné“ alebo „bez chuti“.

5. Veka

Hoci je tento druh chleba často používaný na chlebíčky, mnoho stravníkov ho považuje za „suchý“ a „bez výraznej chuti“.

6. Treska

zväčšiť Foto: RYBA Košice
treska, pr nepouzivat

Zatiaľ čo Slováci ju milujú, iní ju považujú za „príliš rybaciu“ alebo „mastnú“.

7. Demikát

zväčšiť Demikát Foto: tasteatlas.com
Demikat, classic Slovakian creamy sheep cheese soup topped with roasted bacon and fresh chives on wooden background Demikát

Bryndzová polievka, ktorá rozdeľuje na dva tábory: jedni ju zbožňujú, druhí ju nemôžu ani vidieť.

8. Fašírka

zväčšiť Foto: Anicka176
Dnes začína pôst: Výborné fašírky sa dajú urobiť aj bez mäsa. Tieto vás o tom presvedčia

Hoci ide o klasiku, mnohým vadí „mastnota“ alebo „príliš hustá konzistencia“.

9. Strapačky

zväčšiť Foto: Mrcookiecook
Legendárne halušky: S vajíčkom aj bez, so surovou aj dusenou kyslou kapustou. Takto sa varia strapačky v slovenských rodinách

Nie každý obľubuje kombináciu halušiek a kyslej kapusty, ktorá má intenzívnu chuť.

10. Liptovská nátierka

zväčšiť Liptovská nátierka Foto: tasteatlas.com
6fd4d466e7944ff28e4bc9aa29cacd66 Liptovská nátierka

Paprikovosyrová nátierka, ktorá sa však nie vždy stretne s pozitívnym ohlasom.

11. Medvedie labky

zväčšiť Medvedie labky. Foto: tasteatlas.com
Chocolate cookies. Homemade Chocolate Madeleines on dark table. French cuisine. Medvedie labky.

Obľúbené vianočné pečivo, ktoré však mnohým pripadá príliš tvrdé alebo „obyčajné“.

12. Žemľovka

zväčšiť Žemľovka Foto: tasteatlas.com
5ffc7b775a754bb8a9f84a9546f7bf33 Žemľovka

Chlieb namočený v mlieku s ovocím a vajcom – pre niektorých fantastická pochúťka, pre iných „nechutná kaša“.

13. Makovník

zväčšiť Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nekupujte, upečte: 12 overených receptov na tie najlepšie domáce makovníky

Makové koláče nie sú pre každého – ich hutnosť a intenzívna maková chuť ich robí u niektorých ľudí veľmi neobľúbenými.

14. Bratislavské rožky

zväčšiť Foto: STVR
bratislavske-rozky

Aj keď ide o zaručenú tradičnú špecialitu, mnohých odradí ich „príliš sladká chuť“ alebo „sypká konzistencia“.

Facebook X.com 53 debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #Potraviny #Slovensko #jedlá #najhoršie jedlo