Tesco v Česku prepustí účtovníkov, v Indii má zamestnancov za tretinu

ČTK | 04.04.2011 10:23
Koruna, Česko Foto:
Ilustračné foto
Spoločnosť Tesco Stores presunie z Česka do Indie 290 pracovných miest. Dôvodom presunu je predovšetkým úspora nákladov na pracovnú silu, informoval magazín Týždeň. Prepúšťanie sa bude týkať pražskej a brnianskej centrály spoločnosti. O prácu prídu predovšetkým účtovníci.

„Táto zmena sa týka len vybraných činností,“ povedala hovorkyňa Tesco Stores SR Eva Karasová. Konkrétnych ľudí, ktorí o zamestnanie prídu, vyberie spoločnosť na základe výsledkov prebiehajúceho auditu. Náklady na zamestnanca v Indii sú podľa Karasovej oproti Česku tretinové.

Spoločnosť okrem prepúšťania plánuje aj niekoľko stoviek pracovných miest vytvoriť. Do konca roka by chcela otvoriť približne 25 nových predajní. Rovnakým tempom počet predajní spoločnosti vzrástol aj v minulom roku.

V súčasnej dobe má spoločnosť v Česku 158 obchodov a zamestnáva približne 14 000 zamestnan­cov. Okrem obchodov prevádzkuje sieť čerpacích staníc. Podľa posledného zverejneného odhadu z roku 2009 spoločnosť mala v Česku tržby 46,5 miliardy ko­rún.