Taliansky gondoliér v karanténe vesluje na balkóne a baví internet

ČTK | 05.04.2020 00:10
V tichých Benátkach sa kvôli karanténe potýkajú s nútenou nečinnosťou aj stovky tamojších gondoliérov. Jeden z nich však svojimi pravidelnými tréningami na podomácky vyrobenom balkónovom trenažéri baví nielen susedov, ale aj ľudí na internete.

Osemdesiatdvaročný Lucio Dolcetto sa snaží udržať v kondícii a zároveň svojim nadhľadom a sebairóniou dodáva odvahu Talianom, ktorí jeho nahrávky sledujú, napísala agentúra DPA.

„Každé ráno trénujem 30 minút a pri tom sa môžem z balkóna pozerať na kanál,“ tvrdí doyen benátskeho cechu gondoliérov, ktorý, rovnako ako jeho kolegovia, musel kvôli marcovému nariadeniu vlády zostať „na suchu“. Dôchodca sa ale snaží na svoju situáciu pozerať optimisticky a vo svojich videách vyzýva svojich divákov: „Priatelia! Udržujme sa vo forme!“

Dolcetto sa snaží udržať návyky svojho remesla vďaka dômyselne zostrojenému trenažéru, na ktorom pravidelne predstiera jazdu na hladine benátskej lagúny. Na jeho výrobu mu pritom stačili povrazy, gumy, drôty a pár tyčí. Cvičí vraj s pohľadom upretým na vodu a nestráca humor.