Pripoistiť sa na koronavírus a jeho následky sa stále dá. Poisťovne ceny nezvyšovali

Marian Niton, Pravda | 06.04.2020 00:30
Čo všetko môžu kryť vaše súčasné poistenia života či kritických chorôb v súvislosti s koronavírusom a čo urobiť, ak takéto poistenie nemáte?

Ešte pred pár mesiacmi na pandémiu nik nemyslel. Aj keď Slovensko patrí zatiaľ ku koronavírusom najmenej postihnutým krajinám, stojí za to skontrolovať si svoje poistné zmluvy. Možno patríte k tým, ktorých poisťovne majú pandémie vo výlukách. A možno nie.

COVID-19 podobne ako bežná chrípka napríklad nespadá do plnenia z poistenia kritických chorôb, ale následky, ako tažké zlyhávanie pľúc, už pod kritické choroby patrí a máte nárok na poistné plnenie. Pozor, poisťovňa vám ho môže krátiť, ak ste napríklad striktne nedodržiavali povinnú karanténu.

Pozor, pripoistiť sa na koronavírus a jeho následky sa dá aj v týchto dňoch. Poisťovne ceny nezvyšovali. sú rovnaké, aké boli pred pol rokom.

Čo všetko v poistkách má byť a čo z nich viete v dnešnej situácii, ak vás koronavírus postihne, vyťažiť, v relácii Ide o peniaze radí Miroslava Holičová, riaditeľka pre životné poistenie FinGO.sk.

Video
Ide o peniaze s Miroslavou Holičovou, riaditeľkou pre životné poistenie FinGO.sk.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ