Monika Hilmerová: Snívali sme o tom, ako raz budeme speváčky

Na základnej škole sedela v lavici so svojou najlepšou kamarátkou Miškou. Boli nerozlučná dvojica.

08.09.2014 06:00
Monika Hilmerová Foto:
Herečka Monika Hilmerová.
debata

„Trávili sme čas aj mimo školy. Chodili sme spolu na sólový aj zborový spev a snívali o tom, ako raz budeme speváčky,“ povedala Monika Hilmerová pre Pravda.sk. So žiadnym predmetom problém nemala, v každom sa podľa jej slov dalo nájsť niečo zaujímavé. Vyhrávali u nej hudobná, výtvarná a telesná výchova, biológia a literatúra.

Ak by mala seba samu charakterizovať, zhrnula by to do dvoch slov. Nástenkárka a kronikárka. Veľmi rada vraj kreslila. Tiež často spievala na rôznych školských programoch. „Raz sme si nacvičili akoby divadelnú hru, ktorú som napísala a hrávali sme ju občas aj namiesto vyučovania, takže som k herectvu zrejme nemala ďaleko,“ skonštatovala.

Na základnej škole bola Monika často chorá, takže skôr ako predstierať chorobu, túžila byť zdravá a opäť chodiť do školy. „Lebo potom som mohla chodiť von a to bolo lákavejšie, než byť zasa zavretá doma.“

Niektorí chlapci na základnej škole sa jej páčili, no z jej strany to ešte láska nebola. „Ja som sa vtedy zvykla zaľúbiť skôr do hrdinov z kníh, než do skutočných chalanov. A ak sa mi aj nejaký chlapec páčil, z ostychu som sa tvárila len ako kamarátka, alebo som si ho naschvál akože nevšímala,“ zasmiala sa Hilmerová.

Pre jej päťročnú dcéru Zaru ešte škola nie je aktuálna. „Ja sama však už zvažujem, kedy pôjde do školy a tiež, do ktorej školy. Nejako zvlášť ju na to zatiaľ nepripravujeme. Má čas, mnohé získava už v škôlke, aj cudzí jazyk, či rôzne krúžky. Okrem škôlky chodila ešte aj na tanečnú do základnej umeleckej školy a tento rok sme ju zapísali na balet,“ prezradila dvojnásobná matka. Pripomeňme, že doma ma okrem Zary ešte ročného syna Leonarda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #balet #speváčka #cudzí jazyk #nástenkárka #kronikárka