O slovo sa hlási škola! Čím potešiť malého žiaka?

Najmä malí školáci s očakávaním odpočítavajú posledné dni do začiatku školského roka. A rodičia?

21.08.2015 15:00
dieťa, škola Foto:
Aj váš prváčik sa už teší so školy?
debata

Tí takisto myslia na to, ako návrat či štart do školy svojim ratolestiam ešte spríjemniť. Nejde len o povinnú školskú výbavu, ale aj iné maličkosti, ktoré oči malých školákov určite rozžiaria. Akými novinkami ich môžete potešiť?

Výrazné farby a veselé rozprávkové postavičky hrajú prím u tých najmenších školákov. Kreslení hrdinovia z obrazoviek sa „udomácnili“ nielen na školských pomôckach. Trónia na desiatových dózach či fľašiach na nápoje. A, samozrejme, nemali by chýbať v žiadnej školskej taške. Dobrú náladu môžete dieťaťu vyčariť aj spôsobom, akým mu desiatu do školy zabalíte. Namiesto klasických, bielych obrúskov, siahnite po veselých, farebných či rozprávkových motívoch.

Vaša ratolesť sa zrejme vráti zo školy nielen s množstvom informácií, ale aj s množstvom vecí. Knihy, zošity, farbičky a perá, plastelína, kružidlo a iné maličkosti treba niekam uskladniť. A najlepšie tak, aby boli tieto vecičky stále po ruke. Aby sa v detskej izbe len tak nepovaľovali po zemi, skúste siahnuť po šikovných závesných košíkoch či úložných krabiciach.

Kto chodí do školy, ten bude múdry ako sova! Tak prečo sa už pred začiatkom školského roka trocha nepohrať so stenami v detskej izbe? Chopte sa kopy hravých samolepiek a nalepte si ich všade, kam sa vám zachce. Na stenu, na okno, dvere, postieľku, na aktovku, skrinku, kufrík s hračkami. Motívy vyberajte spolu s dieťaťom. A pri lepení samolepiek sa spoločne zabavte.

Množstvo školských vecí treba niekam uložiť -...
Kam s množstvom vecí malého školáka? Úložná...
+5Fľaša na nápoj by nemala chýbať v žiadnej...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #škola #prvák #novinky #izba