Stredoškoláci sa môžu uchádzať o štipendiá do USA

Štipendijný program Future Leaders Exchange Program (FLEX) je určený pre stredoškolákov, ktorí chcú stráviť rok v americkej hosťovskej rodine a študovať na americkej strednej škole.

22.10.2018 13:00
stredná škola, školáci, žiaci, študenti Foto:
Uchádzač musí mať akademický priemer na úrovni dobrý alebo lepší a ovládať angličtinu na komunikatívnej úrovni.
debata (3)

Ako informuje webová stránka Slovenskej akademickej informačnej agentúry, FLEX štipendium poskytuje spiatočnú letenku, mesačný príspevok určený na účasť na spoločenských aktivitách a nákup základných osobných potrieb, umiestnenie vo vybranej a preverenej hosťovskej rodine na jeden školský rok, štúdium na americkej strednej škole, prípravné školenia pred odchodom do USA a návratom na Slovensko, aktivity v mieste pobytu v USA s zdravotné poistenie. Nezahŕňa však zubnú starostlivosť a starostlivosť spojenú s už existujúcim chronickým ochorením.

O štipendium sa môže uchádzať študent, ktorý v čase podania prihlášky navštevuje 1. alebo 2. ročník strednej školy, respektíve 5. alebo 6. ročník osemročného gymnázia, ktorý je narodený medzi 15. júlom 2001 a 15. júlom 2004, musí mať akademický priemer na úrovni dobrý alebo lepší, ovládať angličtinu na komunikatívnej úrovni, splniť požiadavky na vízovú spôsobilosť v USA, mať slovenské občianstvo a byť schopný získať medzinárodný pas.

Program FLEX je plne financovaný vládou USA a spravovaný Úradom pre vzdelávacie a kultúrne záležitosti (ECA) amerického Ministerstva zahraničných vecí.

Záujemcovia sa môžu hlásiť do 31. októbra. Žiadosti sa podávajú online na https://ais.americancouncils.org/flex.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #stredoškoláci #stredné školy #štipendium