Stredoškolákov čaká dôležité rozhodnutie: Kam na vysokú?

Putovná výstava po Slovensku, ktorá nesie názov Kam na vysokú, ponúka študentom stredných škôl a ich rodičom možnosť zistiť si informácie potrebné pri správnom výbere vysokej školy. Výber univerzity nemusí byť pre niektorých jednoduchý. Mnohí totiž s výberom čakajú do poslednej chvíle. Pri rozhodovaní by im malo pomôcť čo najviac informácií, ktoré si dokážu o každej škole zistiť. Najideálnejší obraz o škole si môžu urobiť jej návštevou, prípadne akciou, na ktorej sa môžu spýtať zástupcov školy na mnohé fakty.

30.01.2019 23:00
štúdium, študenti, mládež, práca Foto:
Niektorí študenti odkladajú výber vysokej školy na poslednú chvíľu. Pomôcť im však môžu aj podporné podujatia, vďaka ktorým si môžu urobiť lepší obraz o konkrétnej vysokej škole.
debata

Stredoškoláci sa v týchto dňoch rozhodujú o výbere vysokej školy. Pri rozhodovaní treba zvážiť niekoľko faktorov a mnohí študenti do posledného dňa netušia, na ktorú univerzitu sa prihlásia.

Práve na prelome mesiacov január a február si môžu stredoškoláci vybrať spomedzi vysokých škôl. Interaktívna výstava vysokých škôl začala dnes a koná sa v šiestich krajských mestách.

„Výstava Kam na vysokú 2019 – RoadShow je modernou prezentačnou výstavou pomaturitného a celoživotného vzdelávania pre žiakov stredných škôl a ich rodičov, ktorí majú možnosť zistiť si informácie potrebné pri správnom výbere vysokej školy na jednom mieste. Vysoké školy sa prezentujú viacerými interaktívnymi prostriedkami a informujú študentov o možnostiach štúdia na ich školách a uplatnenia sa v praxi,“ informuje oficiálne stránka podujatia kamnavysoku.sk.

Medzi vystavovateľmi nájdete slovenské a zahraničné vysoké školy a vzdelávacie inštitúcie.

Priebeh výstavy

Výstava sa koná v rámci celého Slovenska v týždňových intervaloch. Začala sa včera v Trnave (29.1.) a ďalej pokračovala dnes v Nitre (30.1.) a zajtra nasleduje Žilina (31.1.). Ďalší týždeň podujatie pokračuje v Banskej Bystrici (5.2.), ďalší deň v Prešove (6.2.) a svoju púť ukončí v Košiciach (7.2.).

A čo čaká návštevníkov? Minulý rok sa v krajských mestách predstavilo viac ako 25 univerzít nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky a zo zahraničia. Aj tento rok sa akcie zúčastňujú univerzity a vysoké školy, v programe nechýbajú workshopy, okrúhle stoly a ukážky. „Počas výstavy sa študenti môžu oboznámiť s možnosťami štúdia nielen pri stánkoch. Pripravené sú špecializované workshopy o tom, ako si správne vybrať vysokú školu, ukážky študijných odborov, moderný formát okrúhlych stolov (TableTalk) a ďalšie zaujímavé aktivity,“ píše sa na oficiálnej stránke podujatia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výber #vysokoškoláci #vysoké školy #stredoškoláci