Súťaž pre fotografov a výtvarníkov o životnom prostredí a prvkoch okolo nás

Žiaci a mladí majú možnosť zapojiť sa do výtvarnej a fotografickej súťaže, ktoré sa už tradične spájajú s Týždňom vedy a techniky na Slovensku.

31.07.2019 22:50
dieťa, žiak, škola, neposlušnosť,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Organizátori Týždňa vedy a techniky každý rok pripravujú niekoľko podujatí a súťaži. Stačí poslať svoje výkresy či fotografie do súťaže, pričom uzávierka oboch súťaží je 4. októbra 2019. Všetky informácie o súťažiach, pravidlá a prihlášky nájdete TU.

Vo výtvarnej súťaži sa môžete vlastným umeleckým stvárnením pozrieť na aktuálnu tému z oblasti životného prostredia. Vo fotografickej súťaži zas máte možnosť objektív svojho fotoaparátu zamerať na prvky okolo nás.

Výtvarná súťaž

Výtvarná súťaž je už tradične súčasťou Týždňa vedy a techniky na Slovensku (TVT). V roku 2019 sa uskutoční jej 14. ročník.

A kto všetko sa môže zapojiť? „Výtvarná súťaž je určená žiakom základných škôl, žiakom osemročných gymnázií a žiakom základných umeleckých škôl v Slovenskej republike vo veku od deväť do 16 rokov,“ informuje TVT na svojej stránke.

A čo je hlavným cieľom? Súťaž má zvýšiť záujem žiakov o vedu a techniku, vedecké bádanie a popularizáciu vedy a techniky na Slovensku.

Téma – ekológia

Krotitelia odpadov – vyčistime spolu svet je témou tohtoročnej súťaže. „V rámci nej môžu žiaci výtvarne zobraziť ochranu prírody vo svojom okolí, vytvoriť výkres alebo plagát, ktorý motivuje spolužiakov k očiste prírody od odpadu, ktorý produkujeme my všetci, a s ktorým si príroda nevie poradiť. Žiaci pri svojej tvorbe môžu použiť najmä tieto výtvarné techniky: maľba, kresba, koláž, tapiséria, rytina, litografia.“

Kategórie súťaže:

  1. žiaci vo veku od 9 do 10 rokov
  2. žiaci vo veku od 11 do 13 rokov
  3. žiaci vo veku od 14 do 16 rokov

Viac o súťaži nájdete TU.

Fotografická súťaž

Kým výtvarná súťaž je pre mladších žiakov, do tej fotografickej sa môžu zapojiť starší študenti a mladí do 30 rokov.

V rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku sa v roku 2019 uskutoční 7. ročník fotografickej súťaže, pričom jej hlavným cieľom je tiež zvýšiť záujem mladých ľudí o vedu a techniku. A čo je témou súťaže v roku 2019? Sú to Prvky okolo nás. V rámci tejto témy môžu študenti, doktorandi a mladí ľudia do 30 rokov prezentovať využitie chemických prvkov a ich zlúčenín v každodennom živote, ako aj v predmetoch, ktoré sú pre nás potrebné.

Kategórie súťaže:

  1. študenti stredných škôl
  2. študenti vysokých škôl
  3. doktorandi a mladí ľudia do 30 rokov

Viac o súťaží sa dočítate TU.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Týždeň vedy a techniky #súťaže pre študentov