FIIT rozbieha štvorročné bakalárske IT štúdium, pomôže slabším z matematiky

Fakulta informatiky a informačných technológií STU v Bratislave (FIIT STU) získala akreditáciu na štvorročné bakalárske štúdium v programoch Informatika a Počítačové a komunikačné systémy a siete.

04.08.2012 07:40
spis byrokracia podnikanie počítač šanon Foto:
Ilustračné foto
debata

Podľa univerzity je zámerom umožniť štúdium i tým absolventom stredných škôl, ktorí mali problémy so zvládnutím predmetov v prvých ročníkoch štúdia. Štvorročné bakalárske štúdium sa rozbieha už od ďalšieho akademického roka 2012/2013.

„Analýzy úspešnosti absolventov stredných škôl počas prvých semestrov štúdia na FIIT STU ukázali, že najčastejšie chýbajúcimi vedomosťami sú dlhodobo základy matematiky a algoritmického myslenia. Úvod štvorročného štúdia má za cieľ tento nedostatok vyrovnať,“ uviedla Zuzana Marušincová z FIIT STU.

V prvom ročníku budú preto podľa nej posilnené základy matematiky, procedurálneho programovania a algoritmického programátorského myslenia. Po úspešnom ukončení tohto ročníka bude študent ďalej pokračovať v štúdiu podobnom ako v trojročnom bakalárskom programe. Okrem spomínaných predmetov je obsah prvého ročníka štvorročných programov rozšírený o ďalšie predmety zamerané najmä na základy počítačovej grafiky a mobilné a interaktívne aplikácie.

V novom akademickom roku 2012/2013 umožnila FIIT STU nastúpiť do štvorročného bakalárskeho štúdia tým uchádzačom, ktorí nesplnili kritériá na prijatie do trojročného bakalárskeho štúdia.

debata chyba