Športová akadémia Mateja Tótha rozdáva tréningy pre deti na celom Slovensku

Dvadsaťštyri základných škôl, tri z každého kraja, majú možnosť vyhrať športovú prípravu zadarmo so špičkovými lektormi od Športovej akadémie Mateja Tótha. Ďalších osem škôl, v každom kraji jedna, získa športové pomôcky, metodický materiál a vyškolenie pedagóga, ktoré vychádza z metodiky akadémie.

05.10.2022 16:30
Športová akadémia Mateja Tótha Foto:
O2 Športová akadémia Mateja Tótha pôsobí v materských, základných a aj v špeciálnych školách, kde trénujú deti so zdravotným znevýhodnením.
debata

Ocenené školy sa vyberú žrebovaním, hlasovať za „tú svoju“ môže ktokoľvek – učitelia, rodičia, samotné deti a všetci tí, ktorí chcú, aby sa dnešné deti viac hýbali.

„Filozofiou akadémie je poskytovať kvalitnú športovú prípravu všetkým deťom na Slovensku. Tak, ako súťaž dáva príležitosť vyhrať akadémiu všetkým základným školám, či sú malé, alebo veľké, tak aj program akadémie dokážeme prispôsobiť pre deti s rôznymi potrebami. Vďaka tejto flexibilite metodiky a našich trénerov môžu do akadémie chodiť deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami," hovorí riaditeľka akadémie Mária Bedleková. Dodáva, že ich tréneri pracujú s pestrou skupinou detí z rôzneho sociálneho prostredia a aj s deťmi, ktoré sú zdravotne znevýhodnené, ale modifikované tréningy akadémie v kolektíve zvládajú. "Týmto spôsobom podporujeme rovnosť príležitostí a učíme deti inklúzii. Súťaž je skvelou príležitosťou pre všetky školy na Slovensku získať tento jedinečný projekt,“ spresňuje.

Športová akadémia Mateja Tótha odštartovala prihlasovanie základných škôl do súťaže v stredu 5. októbra. Školy sa môžu prihlasovať až do konca novembra, hlasuje sa na stránke www.akademia.o2.sk. V každom kraji bude navyše vyžrebovaná jedna škola, ktorá získa športové pomôcky, metodický materiál a vyškolenie pedagóga, ktoré vychádza z jedinečnej metodiky O2 Športovej akadémie Mateja Tótha.

„Predošlé ročníky akadémie nám potvrdili, že venovať sa a rozvíjať tému pohybu a trávenia voľného času detí má význam. Športová akadémia Mateja Tótha má už viac ako 10 000 absolventov, detí materských a základných škôl, ktoré absolvovali takmer 30-tisíc tréningov. Veríme, že aj tento rok sa nám podarí vďaka akadémii pokračovať v Matejovom odkaze a pridá sa k nám veľa detí. Som rada, že sme súčasťou tohto zmysluplného a úspešného projektu,“ hovorí Lucia Petrášová, riaditeľka komunikácie a značky O2. Športová akadémia Mateja Tótha odštartovala už šiesty školský rok, ktorý sa opäť teší vysokému záujmu zo strany detí aj rodičov. Akadémia, ktorej cieľom je poskytovať športovú prípravu, podporuje rovnosť príležitostí a inklúziu detí. Aj tento rok prichádzajú organizátori so súťažou, vďaka ktorej môže byť akadémia na každej škole.

Akadémia pôsobí v materských, základných a aj v špeciálnych školách, kde trénujú deti so zdravotným znevýhodnením. Nedávno spustila aj projekt pre 220 detí zo znevýhodneného sociálneho prostredia.

Video
Deti cvičia s Matejom Tóthom, olympijský víťaz a majster sveta im odovzdáva svoje skúsenosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth #Pravda o klíme #Športová akadémia Mateja Tótha