5 zásad úspešných študentov

Prvý ročník štúdia na vysokej škole býva náročný nielen pre množstvo učiva a povinností, mladého človeka čaká mnoho ďalších zmien. Ako dobre naštartovať, aby ste uspeli?

12.11.2022 11:51
Študenti vysokej školy Foto: ,
Ilustračná foto.
debata

1. Plán

  • základom je plánovanie, ako prvé si rozdeľte úlohy a učenie podľa stupňa náročnosti. Za dobre zvládnuté skúšky sa nezabudnite odmeniť.

2. Prednášky

  • študenti sa delia na dva typy – prví berú prednášky ako nevyhnutné zlo alebo sledujú len mobil, prípadne si robia úlohy na iné predmety. Druhí prednášajúceho počúvajú a aj si robia poznámky. Pridajte sa k druhému typu, poznámky vás udržia v strehu a zároveň s písaním sa látku budete aj učiť.

3. Multitasking

  • robiť viac vecí naraz nie je najlepšie riešenie, hoci sa to na niektorých webových stránkach hemží radami, ako sa dajú v pohode zvládnuť. Najmä na začiatku štúdia si musíte vypracovať systém priorít a naučiť sa dobre sústrediť.

4. Prostredie

  • pripravujete sa do školy tak, že vám neustále vyzváňa mobil, počúvate televíziu či rozhlas, alebo sa s niekým rozprávate? V takomto prostredí sa určite nedokážete dobre koncentrovať na učenie. Nájdite si miesto, kde vás nebudú rušiť zbytočné zvuky.

5. Deň a noc

  • hneď na začiatku štúdia je dobré vytvoriť si časový harmonogram a na učenie využívať deň, nie noc. Ak sa vám povinností nakopí veľa a učeniu musíte venovať viac času, snažte sa dopriať si po prebdenej noci výdatný spánok.
Zdroj: opportunity.org
debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #vysoká škola