Priberáme, lebo sa vyrába priveľa potravín? A keď sa potom jedlom plytvá, prečo niekto nemá čo jesť?

Vyhadzujeme kvantá jedla - viete, dokedy je bezpečné jesť potraviny po uplynutí doby minimálnej trvanlivosti?

23.06.2024 06:00
debata (3)
Pravda o klíme: Prečo vyhadzujeme veľa potravín, keď niekto nemá čo do úst?
Video
Odpovedá Zuzana Madajová z OZ Free Food. / Zdroj: TV Pravda

V relácii sa dozviete:

  • Prečo sa jedlom plytvá všade a ako s tým súvisia estetické štandardy?
  • Prečo reštaurácie vytvoria len jedno percento potravinového odpadu, maloobchod tri percentá a za 63% odpadu jedla sú zodpovedné domácnosti?
  • Viete aký je rozdiel medzi dátumom spotreby a minimálnou trvanlivosťou?
  • Prečo sa viac riadime dátumom na obale ako skúsenosťou a vlastnými chuťovými pohárikmi?
  • Ako vyzerá príbeh avokáda a v čom je nebezpečný?
  • Ako dostať nespotrebované potraviny k chudobným, ktorí hladujú, keď sa za rok len vo výrobe vyhodí 200-tisíc ton potravín?

O potravinách a ich kolobehu hovorí v relácii Pravda o klíme koordinátorka potravinovej pomoci pre charitu Zuzana Madajová (Free Food).

Pravda o klíme Dávame do pozornosti Pozrite si aj všetky predchádzajúce diely relácie Pravda o klíme

Relácia Pravda o klíme vychádza v spolupráci so spoločnosťou Veolia Energia Slovensko a O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha.

Vypočujte si aj podcasty relácie Pravda o klíme

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #potravinový odpad #plytvanie jedlom #Pravda o klíme #nebezpečné potraviny