V relácii sa dozviete:
- Prečo sa jedlom plytvá všade a ako s tým súvisia estetické štandardy?
- Prečo reštaurácie vytvoria len jedno percento potravinového odpadu, maloobchod tri percentá a za 63% odpadu jedla sú zodpovedné domácnosti?
- Viete aký je rozdiel medzi dátumom spotreby a minimálnou trvanlivosťou?
- Prečo sa viac riadime dátumom na obale ako skúsenosťou a vlastnými chuťovými pohárikmi?
- Ako vyzerá príbeh avokáda a v čom je nebezpečný?
- Ako dostať nespotrebované potraviny k chudobným, ktorí hladujú, keď sa za rok len vo výrobe vyhodí 200-tisíc ton potravín?
O potravinách a ich kolobehu hovorí v relácii Pravda o klíme Zuzana Madajová, programová koordinátorka občianskeho združenia Free Food.
Dávame do pozornosti Pozrite si aj všetky predchádzajúce diely relácie Pravda o klímeRelácia Pravda o klíme vychádza v spolupráci so spoločnosťou Veolia Energia Slovensko a O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha.