Kontrolný výkaz nepodalo viac ako 20-tisíc podnikateľov

Kontrolný výkaz k dani z pridanej hodnoty a spolu s ním daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty nepodali v termíne tisícky podnikateľov. Piatok 25. apríla bol pritom posledný termín pre podanie týchto dokladov pre mesačných platiteľov dane a prvýkrát aj pre štvrťročných.

29.04.2014 06:00
debata (7)

„Viac ako 20 tisíc podnikateľov si svoju zákonnú povinnosť nesplnilo,“ konštatuje finančná správa s tým, že sa tak vystavili riziku sankcie až do výšky 10 tis. eur.

Na Slovensku pritom ku koncu minulého roka finančná správa evidovala takmer 100 tisíc mesačných platiteľov dane z pridanej hodnoty a taký istý počet štvrťročných platiteľov. Do piatkovej polnoci na finančnú správu bolo doručených vyše 178 tisíc kontrolných výkazov a viac ako 195 tisíc daňových priznaní k dani z pridanej hodnoty. Početná skupina podnikateľov si túto agendu pritom nechala na poslednú chvíľu. Vo štvrtok 24. apríla totiž na finančnú správu doručili takmer 92 tisíc spomínaných dokumentov a ďalších 131,7 tisíca prišlo posledný deň 25. apríla.

Najbližšie podanie kontrolného výkazu k dani z pridanej hodnoty a daňového priznania čaká mesačných platiteľov dane koncom mája.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #DPH #kontrolný výkaz