Nové pokladnice musia byť pripravené na online pripojenie

Nové elektronické registračné pokladnice budú musieť mať od budúceho roka prípravu na online pripojenie k systémom finančnej správy. Stále tak nebudú musieť byť vybavené komunikačným zariadením pre pripojenie, budú však musieť byť uspôsobené tak, aby sa tam takéto zariadenie mohlo neskôr doinštalovať.

08.12.2014 16:12
debata (10)

Vyplýva to z vyhlášky rezortu financií, ktorou sa ustanovujú podmienky on-line pripojenia elektronickej registračnej pokladnice s informačnými systémami finančnej správy.

Nové podmienky budú platiť pre pokladnice, ktoré začnú podnikatelia využívať až po 1. januári 2015. Pokladnice využívané pred týmto dátumom budú môcť využívať naďalej, pri ich výmene však už budú musieť splniť požadované podmienky. Podľa stanovených pravidiel bude musieť byť komunikačné zariadenie umiestnené v elektronickej registračnej pokladnici v časti neprístupnej podnikateľovi a spolu s pokladnicou musí tvoriť jeden funkčný celok.

Ministerstvo financií tak touto vyhláškou pripravuje proces pripájania registračných pokladní priamo na systémy finančnej správy. Dôvodom prípravy nových pokladníc na inštaláciu komunikačného zariadenia je podľa rezortu to, aby si podnikatelia mohli takéto pokladnice kupovať a byť pripravení na spustenie on-line pripojenia. „S prihliadnutím na to, že ide o prvý krok smerujúci k požadovanému zabezpečeniu on-line pripojenia, neustanovujú sa do vyhlášky ďalšie technické podrobnosti, ale len základné, ktoré budú v ďalšom období ďalej rozpracované,“ píše ministerstvo.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #registračné pokladnice