Bratislavské daňové úrady presťahujú do Petržalky

Daňové úrady z bratislavských obvodov Ružinov, Nové Mesto, Dúbravka a Petržalka budú na jednom mieste. Finančná správa ich totiž všetky sťahuje do budovy daňového úradu na Ševčenkovej ulici v bratislavskej Petržalke.

18.08.2015 07:15
debata (1)

Daňové úrady z bratislavských obvodov Ružinov, Nové Mesto, Dúbravka a Petržalka budú na jednom mieste. Finančná správa ich totiž všetky sťahuje do budovy daňového úradu na Ševčenkovej ulici v bratislavskej Petržalke.

Finančná správa hovorí, že týmto krokom ušetrí náklady na svoju prevádzku. Vychádza pritom z toho, že prvá etapa sťahovania bratislavských daňových úradov z minulého roka ušetrila viac ako 200 tis. eur. Avizované druhé sťahovanie by malo podľa daniarov ušetriť vyše 400 tis. eur.

Celý proces sťahovania má začať v utorok 18. augusta a trvať bude do konca septembra tohto roka. "Pre občanov či podnikateľov to znamená, že takmer všetci budú mať k dispozícii kompletný klientsky servis na Ševčenkovej 32 v bratislavskej Petržalke,“ informuje finančná správa.

Sťahovať sa tak bude takmer 700 zamestnancov. Z budovy daňového úradu z Račianskej 153/A sa presťahuje správa daní pre tretí bratislavský obvod a z ulice Vl. Clementisa 10 sa presťahuje správa daní pre druhý bratislavský obvod, teda bývalý daňový úrad Bratislava II a daňový úrad Bratislava IV. V budove daňového úradu na Ševčenkovej v Petržalke tak po presťahovaní bude sídliť správa daní pre obvody Bratislava II, III, IV a V. Správa daní pre obvod Bratislava I zostáva v pôvodnej budove na ulici Radlinského 37. Počas celého obdobia sťahovania budú podateľne v pôvodných sídlach daňových úradov pre verejnosť k dispozícii.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #Finančná správa