Daniari budú živnostníkov učiť elektronicky komunikovať

Finančná správa bude organizovať bezplatné školenia k elektronickej komunikácii pre fyzické osoby podnikateľov, ktorí od 1. júla tohto roku majú zákonnú povinnosť komunikovať s finančnou správou už len elektronicky.

03.05.2018 10:11
debata

Zatiaľ osem naplánovaných štvorhodinových školení sa uskutoční v troch mestách v Bratislave, Banskej Bystrici a v Košiciach v termíne od 21. mája do 6. júna.

Na školeniach sa účastníci oboznámia s témou povinnej elektronickej komunikácie s finančnou správou. Súčasťou školenia budú aj praktické ukážky registrácie na portáli finančnej správy či samotného podávania dokumentov. Súčasťou školenia tak budú aj praktické príklady z praxe.

„Naším cieľom je uľahčiť elektronickú komunikáciu s finančnou správou fyzickým osobám podnikateľom, pretože často nedisponujú takými technickými kapacitami ako právnické osoby a ani takou mierou podpory od daňových poradcov. Na školeniach sa preto dozvedia všetko potrebné,“ vysvetlil prezident finančnej správy František Imrecze.

Na školenia je potrebné sa prihlásiť formou zaslania všeobecnej prihlášky, ktorú treba poslať najneskôr do 16. mája na emailovú adresu vzdelavanie@financnasprava.sk. Prihlásiť sa je možné aj prostredníctvom stránky www.skolenia.sk. Maximálny počet účastníkov na jednom termíne školenia je 50, v prípade väčšieho počtu záujemcov môže finančná správa termíny aj rozšíriť. Každému účastníkovi bude k dispozícii internetové pripojenie prostredníctvom siete wifi, lektori im poskytnú technickú podporu, informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy.

debata chyba
Viac na túto tému: #dane #IT #živnostník #Finančná správa