Železnice upozorňujú na zmenu dopravy, týka sa to aj rýchlikov, vlaky nebudú jazdiť medzi týmito mestami

Dôvodom je rekonštrukcia železničnej trate a modernizácia priecestí, ktorú uskutočňujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR)

16.04.2024 10:30
ZSSK, vlak, železnice, IC, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (3)

Medzi Novými Zámkami a Šuranmi bude od štvrtka 18. apríla do stredy 24. apríla upravená prevádzka vlakov. Časť vlakov pôjde cez Palárikovo, niektoré budú nahradené autobusmi. Dôvodom je rekonštrukcia železničnej trate a modernizácia priecestí, ktorú uskutočňujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).„Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od štvrtka 18. apríla od 8.30 h do stredy 24. apríla do 16.50 h upraví prevádzku vlakov na úseku trate Nové Zámky – Šurany. Pre zachovanie plynulej železničnej prepravy odkloní jednu časť vlakov cez Palárikovo a ďalšiu nahradí autobusmi v uvedenom úseku,“ priblížil hovorca ZSSK Dominik Drevický.

Do obce Bánov tak budú počas obmedzení namiesto vlakov premávať každú hodinu náhradné autobusy zo Šurian aj Nových Zámkov. Pri osobných vlakoch na linkách Nové Zámky – Trnava a Nové Zámky – Levice bude medzi Šuranmi a Novými Zámkami zavedená náhradná autobusová doprava. Osobné vlaky linky Nové Zámky – Nitra pôjdu odklonom cez Palárikovo namiesto Bánova.

„V staniciach Nové Zámky a Šurany budú k týmto vlakom zabezpečené všetky doterajšie prípoje na smery ako Praha, Budapešť, Komárno, Štúrovo, Bratislava a Zvolen,“ priblížil Drevický. Nočné rýchliky z Košíc do Nových Zámkov a späť pôjdu odklonom cez Palárikovo namiesto Bánova. Posilové osobné vlaky na trati Nové Zámky – Palárikovo a Nitra – Nové Zámky premávať nebudú.

„Upozorňujeme cestujúcich, aby si pred cestou pozreli konkrétne obmedzenia súvisiace s ich spojením a zabezpečením prestupov,“ doplnil Drevický s tým, že jednotlivé zmeny v jazde vlakov na jednotlivých linkách i dočasný cestovný poriadok vlakov, ktoré výluka ovplyvní, možno nájsť na internetovej stránke ZSSK.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #železnice #vlaky #vlak #ZSSK #vlaková doprava