Nechajte vaše peniaze zarábať samé. Je tu výhodné a bezpečné sporenie bez poplatkov a obmedzení

Finančná gramotnosť je zručnosť, ktorú by ste sa mali naučiť čo najskôr. Nie je to nič komplikované, skôr naopak. Môže byť zaujímavé sledovať, ako sa vaša suma na účte zvyšuje v prípade, že ste si vybrali výhodné sporenie.

27.04.2023 00:00
financna gramotnost Foto:

Neminúť všetko, čo nám pristane v deň výplaty na účte, by sme sa mali naučiť čo najskôr. Existuje niekoľko rád, ako si našetriť na vytúženú kúpeľňu, či nehnuteľnosť. Veď to poznáte, už aj naše staré mamy vedeli, že babka k babce, budú kapce. Ak nevyhráte vysokú sumu v lotérii, inak to asi ani nepôjde.

Jednou z možností je sporenie na sporiacom účte. Banky dnes ponúkajú rôzne úrokové sadzby z vkladov a poplatky čo nie vždy vyčaruje úsmev na tvári. Ak ste sa rozhodli, že do toho idete buďte opatrní. Pri rozhodovaní, kam vložíte svoje peniaze, aby sa vám zhodnocovali, nepozerajte len na výšku úrokovej sadzby. Dôležité sú aj poplatky, ktoré na vás striehnu, napríklad vysoké sumy za vedenie účtu. Na prvý pohľad vyššia úroková sadzba z vkladov nemusí byť na konci dňa pre vás to najvýhodnejšie riešenie.

Okrem klasických bánk môžete sporiť aj v Prvej stavebnej sporiteľni (PSS). Dnes dokonca aj s veľmi výhodnou úrokovou sadzbou. Od 2. 2. 2023 PSS poskytuje svojim klientom EXTRAúročenie, s ktorým sa budú vaše vklady na online účte stavebného sporenia Lišiak zhodnocovať až 2,3 % p. a.

S online stavebným sporením Lišiak si sporíte bezplatne– napríklad za uzatvorenie zmluvy, vedenie účtu či vklady neplatíte žiadne poplatky.

Výhody online sporenia Lišiak:

  • sporenie s EXTRAúročením vkladov teraz až 2,30% p.a.,
  • bez poplatkov,
  • sporenie pravidelné alebo nepravidelné
  • bez limitovanej výšky vkladu
  • prístup k účtu nonstop cez portál mojaPSS

mojaPSS môžete okrem online prístupu k sporeniu Lišiak získať aktuálne informácie o všetkých Vašich zmluvách o stavebnom sporení alebo úveroch, ktoré ste uzatvorili s PSS. Nájdete tu aj elektronické výpisy z účtu.

Nehľadajte výhovorky, že nemáte z čoho a ako a kedy. Začnite hneď teraz so sumou, ktorá vyhovuje Vám.

Podrobné podmienky akcie nájdete tu:

Vyska-urokovej-sadzby-pre-tarifu-Sporenie-Lisiak-IT2_2023.pdf (pss.sk)

odkaz
PSS, baner, pr
chyba