Ako si nájsť na bankovom účte peniaze navyše

Bankový účet je bez diskusie potrebná vec. Každý majiteľ osobného účtu približne pozná jeho funkcie a vyberá si ho možno podľa ceny, možno podľa sympatie k banke. Osobný účet by mal však majiteľovi čo najvýraznejšie uľahčovať život. A v ešte lepšom prípade ponúkať finančné bonusy.

25.05.2023 00:00
tb, pr nepouzivat Foto:

Ponuka osobných účtov je široká. Na čo sa ale treba zamerať?

Ešte pred niekoľkými rokmi bolo nepredstaviteľné založiť si účet z pohodlia vašej obývačky. Dnes vám stačí doklad totožnosti. Banky sa čoraz viac zameriavajú práve na túto možnosť a klienti, ktorí sa nepotrebujú nutne stretnúť s bankárom, tento spôsob čoraz viac využívajú. Účet pre modrú planétuTB, ktorý ponúka Tatra banka, si otvoríte overením cez Tvárovú biometriuTB on-line bez návštevy pobočky cez mobilnú aplikáciu alebo web banky. Samozrejme, pripravení sú vám pomôcť aj v pobočke.

Cena účtu

Pri výbere účtu je, samozrejme, dôležitá jeho cena. Chcete mať vždy účet za nula eur? Dá sa to. Banky ponúkajú rôzne možnosti odmeňovania, napríklad čím viac produktov si z ponuky banky vyberiete, tým nižšia bude cena za používanie osobného účtu. Vyberať môžete medzi úvermi, sporením, kreditnou kartou, poistením, investovaním alebo biznis účtami. Záleží na vás, čo aktuálne využijete, a najmä potrebujete. Ak si vyberiete napríklad tri produkty, máte účet bez poplatku.

Foto: Tatra banka
tb, pr nepouzivat

Chcete peniaze navyše?

Účet pre modrú planétuTB od Tatra banky je momentálne pre nových klientov bez poplatku počas prvého roka používania. Jedna vec je ale účet zadarmo, druhá ak k vašim peniazom na účte pribúdajú ďalšie od banky. Prvý krok je založiť si nový Účet pre modrú planétuTB počas trvania kampane. Účet si otvoríte digitálne cez mobilnú aplikáciu Tatra banka alebo webovú stránku z domu, alebo v niektorej z pobočiek, kde vám s celým procesom bankári pomôžu.

A čo ďalej? Nič zložité. Budete platiť kartou vydanou k Účtu pre modrú planétuTB, pričom za platbu kartou sa považuje: platba plastovou kartou v obchodoch alebo na internete, platba digitálnou kartu cez Google Pay alebo Apple Pay, platba jednorazovým číslom karty na internete. Ako toto všetko splníte, vždy k 20. dňu v mesiaci vám banka vráti 10 % zo všetkých platieb, ktoré boli vykonané kartou vydanou k Účtu pre modrú planétuTB a zúčtované v predchádzajúcom kalendárnom mesiaci. Vyplácanie bude pokračovať až do vyčerpania kumulatívnej sumy 100 eur alebo do konca roka 2023, podľa toho, čo nastane skôr.

Ušetriť v Tatra banke môžete aj vďaka programu My Benefit #premodruplanetu. Vďaka nemu môžete získať zľavu z platby kartou späť na účet, zľavové kupóny a darčeky za udržateľné produkty a služby. Aktuálnu ponuku zliav nájdete v aplikácii Tatra banka.

Dôležité sú karty

Už to, že pri volaní do banky nemusíte hľadať kódy ani heslá a vašu totožnosť si overia pomocou hlasu, je obrovský bonus. Ešte väčšie výhody ponúka banka, čo sa týka platobnej karty. Riadi sa totiž heslom – karty čakajú na vás, nie vy na ne. Hneď po otvorení účtu máte digitálnu kartu v mobilnej aplikácii a plastová vám príde poštou, ak ste si účet otvárali on-line. Platí to napríklad aj pri strate karty. Len čo nahlásite jej stratu a požiadate o náhradnú, v aplikácii ju máte hneď ako digitálnu. Nemusíte čakať niekoľko dní, kým vám banka vydá plastovú kartu, a môžete ďalej bez obmedzenia fungovať.

Ak ste fanúšikom digitálnych technológií, peňaženku a kartu nepotrebujete vôbec. Pridajte si kartu do digitálnej peňaženky a platiť môžete inovatívne cez Apple Pay alebo Google Pay. Stačí vám mobil alebo inteligentné hodinky. Láka vás to, že? Blíži sa leto, nebudete sa musieť napríklad na kúpalisku báť o peňaženku alebo riešiť, kde ju dáte pri športe.

Mobilná aplikácia

Čoraz viac klientov využíva mobilné bankovníctvo. Výber z bankomatu mobilom, PIN kód ku karte v aplikácii či Spending reportTB sú funkcie, ktoré klientom uľahčujú život a netreba ich asi zvlášť predstavovať. Nie nadarmo patrí mobilná aplikácia Tatra banky k tým najoceňovanejším na trhu. Chcete poznať ďalšie výhody? Jednoznačne možnosť zvýšiť si cez aplikáciu denný limit na karte. Potrebujete niečo nevyhnutne kúpiť a už ste denný limit prečerpali? Prípadne musíte deťom zaplatiť školský výlet, krúžok a je posledný deň a vám sa už nechce do banky? Nie je nič jednoduchšie. Stačí mať po ruke mobilný telefón a cez aplikáciu si okamžite povolíte zvýšenie denného limitu.

Aplikácia sa hodí aj pri výbere z bankomatu. Ak využívate mobilnú aplikáciu Tatra banka, od bankomatu bez peňazí neodídete, aj keď nemáte kartu so sebou. V aplikácii si vygenerujete jednorazový 6-miestny kód a môžete si vybrať peniaze. Dobrou správou je, že aj keď nenájdete bankomat Tatra banky, v cene Účtu pre modrú planétuTB máte aj jeden výber z bankomatu inej slovenskej banky. V bankomate inej banky však potrebujete na výber peňazí klasickú plastovú kartu.

chyba