Kto dlhuje Sociálnej poisťovni? Pozrite si zoznam

Kto dlhuje sociálnej poisťovni peniaze? Nie ste náhodou aj vy na zozname dlžníkov? Sociálna poisťovňa zverejnila každého, kto má dlh už 3,32 centa.

09.02.2011 14:19 , aktualizované: 11.02.2011 15:58
euro, peniaze, mince, euromince Foto:
Ilustračné foto
debata (6)

Doteraz poisťovňa štvrťročne zverejňovala neplatičov, ktorí jej dlhovali sumu vyššiu ako 4 979 eur. Teraz sú tam aj ľudia alebo firmy, ktorí majú dlh 3,32 eur a vyšší. Údaje o neplatičoch sú na webovej stránke www.socpoist.sk v časti „Dlžníci na poistnom“.

„KTO DLHUJE SOCIÁLNEJ POISŤOVNI?
HĽADAJTE V ZOZNAME DLŽNÍKOV .{target:_blan­k}“:[http://www.socpoist.sk/…oistnom/487s]

Sociálna poisťovňa upozorňuje, že zoznam dlžníkov má výlučne informatívny charakter a nemôže byť použitý pre právne úkony.

„Odvádzatelia poistného, ktorí boli registrovaní v Sociálnej poisťovni pod rôznymi identifikátormi ako zamestnávateľ, samostatne zárobkovo činná osoba, či dobrovoľne poistená osoba a Sociálna poisťovňa voči nim eviduje pohľadávky, sa môžu v zozname z dôvodu viacerých registrácií nachádzať aj viackrát,“ varuje poisťovňa.

Ak si je fyzická alebo právnická osoba vedomá toho, že v jednom druhu registrácie má preplatok, zatiaľ čo v inom nedoplatok, môže požiadať Sociálnu poisťovňu, aby finančné prostriedky preúčtovala. Ak fyzická alebo právnická osoba medzičasom dlžnú sumu uhradila, príslušná pobočka Sociálnej poisťovne jej na požiadanie o tom vystaví potvrdenie. Zo zoznamu dlžníkov môže byť osoba vymazaná až po ďalšej mesačnej aktualizácii údajov.

6 debata chyba