Poskytnutie stravného a vreckového
Na vreckové v rámci stravovania má zamestnanec nárok len počas zahraničnej pracovnej cesty.
Tuzemskou pracovnou cestou sa rozumie pracovná cesta realizovaná na území Slovenskej republiky. Tuzemské pracovné cesty sú definované v zákone č. 283/2002 Z.z. o cestovných náhradách, ktorý definuje tuzemskú pracovnú cestu ako čas od nástupu zamestnanca na cestu na výkon práce do iného miesta, ako je jeho pravidelné pracovisko, vrátane výkonu práce v tomto mieste do skončenia tejto cesty.
Na stravné má zamestnanec nárok, ak jeho pracovná cesta trvá najmenej 5 hodín v rámci jedného kalendárneho dňa. Tuzemská cesta sa delí na 3 časové pásma, pre ktoré sú pevne stanovené sumy na preplatenie stravného:
1. pásmo = 5 až 12 hodín – 4,20 eura
2. pásmo = nad 12 hodín do 18 hodín – 6,30 eura
3. pásmo = 18 hodín – 9,80 eura
Z dôvodu stanovenia pevnej sumy pre jednotlivé pásma sa použitie stravného zo strany zamestnanca nepreukazuje. Zamestnanec má nárok na poskytnutie stravného pre každý deň trvania tuzemskej pracovnej cesty – pre každý deň konkrétnu stanovenú sumu podľa výšky hodín súvisiacich s cestovaním či výkonom práce na pracovnej ceste.
Aj podnikateľ a samostatne zárobkovo činná osoba má nárok zahrnúť stravné do daňových výdavkov najviac vo výške, aká platí pre zamestnancov podľa zákona o cestovných náhradách (uvedených v pásmach vyššie).
Bezplatne zabezpečené stravovanie a krátenie stravného
Ak je zamestnancovi na tuzemskej pracovnej ceste poskytnuté bezplatné stravovanie v rozsahu 3 hlavných jedál dňa (raňajky, obed, večera), nemá nárok na stravné. Za bezplatné zabezpečené stravovanie sa nepovažuje bežné pohostenie, malé občerstvenie, ako káva, minerálka či obložený chlebík.V prípade, že je zamestnancovi na pracovnej ceste poskytnuté čiastočné bezplatné stravovanie, zamestnávateľ zamestnancovi stravné kráti. Čiastočne zabezpečené stravovanie predstavuje poskytnutie jedného alebo dvoch hlavných jedál (napríklad len raňajky a večera). Podľa opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky o sumách stravného (296/2014 Z.z.) sa stravné kráti o vypočítanú nominálnu hodnotu, ktorá sa vypočíta zo stravného pre časové pásmo nad 18 hodín následne:
- za bezplatne zabezpečené raňajky o 25 %
- za bezplatne zabezpečený obed o 40 %
- za bezplatne zabezpečenú večeru o 35 %.
Podľa ministerstva práce sa stravné, na ktoré má zamestnanec nárok počas kalendárneho dňa pracovnej cesty bude krátiť v prípade zabezpečenia:
- raňajok o 2,45 € (9,80 € x 25 % = 2,45 €)
- obeda o 3,92 € (9,80 € x 40 % = 3,92 €)
- večere o 3,43 € (9,80 € x 35 % = 3,43 €)
Stravné sa zamestnancovi nekráti, ak z nejakých vážnych a opodstatnených dôvodov, ktoré nezavinil, bezplatne zabezpečené stravovanie nevyužil (napríklad oneskorený vlak, plnenie úloh od zamestnávateľa počas podávania jedla a pod.). Podľa § 5 zákona č. 283/2002 Z.z. o cestovných náhradách má potom zamestnanec právo vo vyúčtovaní tuzemskej pracovnej cesty uviesť dôvody, prečo bezplatné stravné nevyužil a jedlo si následne zakúpil z vlastných finančných zdrojov.
Zdroj: Profit365.sk