Dôchodcovia pozor! Ako získať potvrdenie na bezplatnú cestu vlakom?

Koniec roka je tradične v pracoviskách Sociálnej poisťovne obdobím zvýšeného množstva požiadaviek na vyhotovenie rôznych potvrdení.

20.12.2019 10:53
muž, dedko, senior, dôchodca Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)
Jedným z najčastejšie vystavovaných je potvrdenie o výške dôchodku na získanie bezplatného cestovania vlakmi. Sociálna poisťovňa preto upozorňuje dôchodcov, že takéto potvrdenie, získajú v pobočkách na počkanie. Žiadatelia ale oň môžu požiadať aj inými spôsobmi.

Potvrdenie vyhotovuje Sociálna poisťovňa na požiadanie. Vystaví ho na počkanie, nie je preto potrebné žiadať potvrdenie listom prostredníctvom pošty, pretože to trvá dlhšie. Najrýchlejšie takéto potvrdenie dôchodca získa návštevou ktorejkoľvek pobočky Sociálnej poisťovne (nemusí byť miestne príslušná podľa trvalého pobytu).

Potvrdenie o poberaní dôchodku je tiež možné žiadať telefonicky na bezplatnej linke Sociálnej poisťovne 0800 123 123; elektronicky prostredníctvom formulára pre otázky na webovej stránke Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk, prípadne prostredníctvom elektronickej adresy podatelna@socpoist.sk. V takomto prípade bude potvrdenie zaslané dôchodcovi na adresu domov do troch dní.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #vlak #cestovanie #cestovné lístky #Dôchodcovia