Ako kamarát Peter radou jedno manželstvo zachránil

"Každý má už vlastný dom alebo byt. Všetci naši kamaráti, príbuzní aj známi už bývajú vo svojom. Ty si si nevšimol akými peknými bytmi sa môžu všetci pochváliť? Len my sa tu tlačíme ešte rok po svadbe, " frustrovane spustila na manžela Anna.

30.03.2022 00:00
PSS, PR, nepouzivat Foto:

Ten spokojne ležal na najmenšom gauči na svete. Aký iný by sa, pravda, do garsónky aj vošiel. ,,Ivan, stiahni nohy, chcem prejsť do kúpeľne, a netvár sa, že ma nepočuješ," zvýšila hlas stále ešte mladomanželka. Ivan síce nohy stiahol, ale vôbec sa netváril, že by manželkine ponosy vnímal alebo by ho nedajbože zaujímali. Podobnú pesničku počúval takmer každý deň, naučil sa Annine slová púšťať jedným uchom dnu, druhým von. ,,Drahá nerozčuľuj sa, veď vieš, že nový byt je drahý, peniaze naň nemáme a ani naň nezarobíme, buďme teda spokojní s tým, čo máme.“

Anna na neho zúrivo pozrela: ,,To mám byť do konca života šťastná a spokojná v prenajatej garsónke? A čo keď prídu deti? To nemôžeš myslieť vážne! Ja sa s tebou asi rozvediem!„ Ohlas od manžela neprichádzal a Anna rozčúlene pozerala po byte. ,,No ty si asi spokojný s tým, že sa tu nedá pohnúť. Ty nevaríš, neprekáža ti, že sa sem ani poriadny sporák nevojde. Teším sa, že ti chutí z dvojplatničky. No dlho ti nebude, aj tá sa kazí,“ ironicky prednášala smerom k manželovi. „Tebe je jedno aj to, že záchod máme pomaly v sprchovom kúte, tebe na ničom nezáleží.“ Manžel stále neodpovedal, vzal psa a vytratil sa z bytu. „Venčenie“ je predsa dôležitejšie ako neustále manželkine sťažnosti.

Prechádzka v parku

V parku Ivan stretol kamaráta Petra, ktorý tiež vyšiel „venčiť“ manželkinu čivavu. „Čo, doma je dusno?“ spýtal sa, keď videl Ivanov výraz. ,,Ale Anna zase rieši bývanie, ale tentoraz sa už vyhráža rozvodom,„ mávol Ivan rukou. ,,Všetko jej prekáža, najmä teda to, že sa tam tlačíme, a čo bude, keď prídu deti. Aj peniaze za prenájom považuje za vyhodené peniaze, radšej by asi platila nejaký úver za bývanie,“ posťažoval sa a očakával kamarátovo pochopenie. Ten ale reagoval úplne nečakane. ,,Ivan, ale ty to musíš riešiť. Čo sa chceš naozaj rozviesť kvôli bytu?„ ,,A peniaze sa vyriešiť dajú,“ dodal Peter . ,,To všetci tak dobre zarábate, keď máte vlastné byty ?” nešťastne sa opýtal Ivan. „Alebo máte toľko našetrené? My si veru nemôžeme dovoliť kúpiť žiadnu nehnuteľnosť, domy sú drahé, byty tiež a ceny stále stúpajú. Ani nemáme bohatých rodičov, ktorí by nám pomohli.“

,,Ivan, ty myslíš, že my sme takú hotovosť mali len tak? Nededili sme ani nie som milionár. Šetrili sme v Prvej stavebnej sporiteľni. Ty nemáš založené sporenie?” opýtal sa Peter. . ,,Sporenie veru nemáme,” priznal Ivan. ,,Nikdy nie je neskoro. Pozri si ponuku Prvej stavebnej sporiteľne, má produkt môjDOMOV, určite sa ti s ním podarí našetriť aspoň základ, a potom si budeš môcť požičať," poradil kamarátovi Peter. ,,Spoliehať sa na dedičstvo, výhru alebo pomoc príbuzných sa nevypláca. Banky sprísňujú podmienky, nepožičajú každému, zvyšnú sumu do úveru musíš mať alebo nasporiť. Nás zachránilo pravidelné sporenie,“ vysvetľoval ďalej Peter.

Sporenie zachránilo manželstvo

Ivan sa zamyslel a po príchode domov zapol počítač a vyťukal stránku Prvej stavebnej sporiteľne. Tajomne sa usmial na manželku a šťastne vyhlásil: ,,Mám pre nás riešenie! Poď sa pozrieť."

Ukázal jej spomínaný produkt a veru aj Anna usúdila, že podmienky sú naozaj výhodné. ,,Plánujete v budúcnosti kúpu nového bývania alebo rekonštrukciu toho aktuálneho? S financovaním vašich zámerov vám radi pomôžeme. Produkt môjDOMOV vám prináša výhodnú kombináciu pravidelného sporenia a stavebného úveru. Začnite pravidelne sporiť už teraz a my vám garantujeme úrokovú sadzbu stavebného úveru 1,8¤% p.¤a. počas celej doby splácania stavebného úveru,„ čítal Ivan. Tá sa tvárila veľmi spokojne, garantovaná úroková sadzba stavebného úveru 1,8¤% sa jej pozdávala, rovnako aj možnosť získať štátnu prémiu vo výške 2,5 % zo sumy z ročných vkladov, a to až do výšky 70 eur.

,,Ak sa vaša situácia zmení, môžete tomu prispôsobiť aj podmienky sporenia, napríklad si môžete podľa potreby zvyšovať alebo znižovať cieľovú sumu," informoval ďalej Ivan manželku. ,,Zajtra volám do PSS a začíname šetriť,„ oznámil manželke. ,,Sporenie nám pomôže našetriť na základ na bývanie, ostatné si požičiame,“ dodal manžel.

Ivan ráno zavolal do PSS. Tam si dohodol stretnutie, na ktorom spoločne nastavili podmienky zmluvy. Šťastní manželia sa vďaka kamarátovej rade prestali hádať o novom bývaní. Spokojne sledujú trvalý príkaz v banke a vždy keď odídu peniaze z účtu, sa tešia, ako sa blížia k potrebnej sume.

,,Peter, ty a PSS ste mi zachránili manželstvo, ďakujem. Tá Anna by sa so mnou hádam bola aj naozaj rozviedla,„ 'ďakoval kamarátovi Ivanom pri spoločnom "venčení“.

Komu je určený produkt môjDOMOV

  • pre všetkých, ktorí sa nespoliehajú na náhody a svoje bývanie si dopredu plánujú.
  • pre tých, ktorým chýbajú potrebné finančné prostriedky na komplexné financovanie vášho nového bývania
  • pre tých, ktorí chcú deťom uľahčiť vstup do života a postaviť ich na vlastné nohy tým, že im vytvoria dostatočný finančný základ na kúpu ich vlastného bývania v budúcnosti.
  • pre tých, ktorí plánujú rekonštrukciu kúpeľne či kuchyne. Ale napríklad aj nadstavbu či prístavbu svojho domu alebo ekologickú modernizáciu domu
  • minimálna cieľová suma vo výške 5 000 eur
  • maximálna cieľová suma vo výške 170 000 eur
  • minimálne obdobie sporenia do pridelenia cieľovej sumy 2 roky
  • úročenie nasporených finančných prostriedkov 0,10 % p. a.
  • úroková sadzba stavebného úveru 1,8 % p. a. pri pravidelnom sporení
  • úroková sadzba stavebného úveru 1,9 % p. a. pre všetkých

Viac informácií na www.pss.sk. Po vyplnení a odoslaní jednoduchého formulára vás bude kontaktovať obchodný zástupca PSS do 2 pracovných dní.

odkaz
PSS baner, PR, nepouzivat
chyba