Kde na Slovensku najrýchlejšie vybavíte pas? Hľadajte menšie pracoviská, vyhnite sa klientskym centrám

Vzhľadom k tomu, že si občania vybavenie cestovných dokladov odkladajú každoročne na poslednú chvíľu pred dovolenkou, zverejňuje Ministerstvo vnútra SR raz do týždňa vyťaženosť jednotlivých pracovísk.

25.06.2023 17:10
cestovanie, pas, dovolenka Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

S dlhými čakacími dobami stále treba rátať na pracoviskách v Bratislavskom kraji, najkratšie čakacie doby sú v Banskobystrickom kraji. O občiansky preukaz či pas možno požiadať na ktoromkoľvek oddelení dokladov.

S dlhými čakacími dobami stále treba rátať na pracoviskách v Bratislavskom kraji, kde vybavili minulý týždeň vyše 5 300 klientov. Najviac, až 1 174 osôb to bolo v najväčšom klientskom centre pri OÚ Bratislava na Tomášikovej ulici, kde klienti čakali viac ako hodinu a pol. Až 1 221 klientov vybavili v klientskom centre v Košiciach, kde sú čakacie doby porovnateľné s bratislavskými pracoviskami. Takisto v klientskom centre Prešov sa čaká v priemere jeden a pol hodiny.

Ministerstvo vnútra upozorňuje občanov, že ak je to možné, aby sa vyhli veľkým klientskym centrám. O občiansky preukaz či pas možno totiž požiadať na ktoromkoľvek oddelení dokladov. „Na mnohých malých oddeleniach dokladov budete vybavení bez čakania. Najkratšie čakacie doby sú v Banskobystrickom kraji,“ uvádza na záver rezort vnútra.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pas #doklady #cestovné doklady