Vodičský preukaz zadarmo. Komu ho štát preplatí v plnej sume?

Ako štát plánuje umožniť získanie bezplatného vodičského preukazu? Ak ste ho nestihli získať na úrade práce pravdepodobne budete mať druhú šancu. Slovensko totiž hovorí o príprave takmer rovnakého programu financovaného z európskych fondov.

15.09.2023 06:00
vodičský Foto:
Ilustračné foto.
debata

Kto a ako bude môcť získať štátom uhradený vodičský preukaz? Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, potvrdilo TECHBYTE webu, že skutočne v spolupráci s Európskou komisiou pripravuje národný projekt na podporu zamestnanosti. Zároveň zdôraznilo, že tento projekt sa „do určitej miery“ bude podobať programu Nestrať prácu – vzdelávaj sa.

dôchodca, penzia, senior, Sociálna poisťovnňa Čítajte viac Okrem vodičského musia mať seniori tento doklad vždy pri sebe, inak si musia pripraviť 100 eur a to opakovane
Ide o právo s Janou Alušíkovou
Video
Prikazuje vám niečo mestská polícia? Kedy mestského policajta uposlúchnuť musíte a kedy nie? Premiéra 30. 6. 2023. / Zdroj: TV Pravda

Vodičský preukaz zdarma: Ako a kedy? Program Nestrať prácu – vzdelávaj sa, úspešným uchádzačom plne preplatil náklady na získanie vodičského preukazu pre profesionálnych vodičov. Ide teda o vodičský preukaz typu C pre nákladné vozidlá a typu D pre autobusy.

„Program Slovensko“ je financovaný z európskych prostriedkov. Bol schválený Európskou komisiou už dňa 22. novembra 2022.

Čo sa týka termínu spustenia nového programu, zatiaľ ostáva tajomstvom. Momentálne podľa rezortu práce prebieha príprava projektu v rámci implementácie programu Slovensko 2021 – 2027.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vodičský preukaz #MPSVaR SR