Prišla vám odpoveď z tretej výzvy? Skontrolujte si jej stav sami

Slovenská agentúra životného prostredia vyvíja maximálne úsilie, aby posudzovanie žiadostí z tretej výzvy ukončila v čo najkratšom termíne. Posilnila personálne kapacity na oddelení evidovania a kontroly žiadostí a každý týždeň spracuje 350 až 400 žiadostí z tretej výzvy.

29.06.2023 17:20
Plán obnovy Jelka Matovič Heger Budaj Foto:
Na Slovensku je približne 1 080 000 rodinných domov. Až tretina z nich potrebuje hĺbkovú obnovu a ďalšia tretina aspoň čiastočnú.
debata

Pre žiadateľov pripravila aj praktickú pomôcku. Majitelia rodinných domov si už môžu sami skontrolovať stav svojej žiadosti.

Na webe obnovdom.sk pribudla nad kalkulačkou na výpočet výšky oprávnených výdavkov aj novinka – stav vašej žiadostí. Stačí zadať identifikátor – dvanásťmiestne číslo (VZOR: 030064424026), ktoré sa nachádza na prvej strane žiadosti. Žiadateľ tretej výzvy tak nemusí čakať na odpoveď, ktorá mu príde poštou. SAŽP pravidelne aktualizuje svoj web obnovdom.sk, za čo dostala cenu BRISK – najlepšia webstránka vo verejnej správe.

Šťastná rodina pred domom Čítajte viac Obnova rodinných domov? Ušetríte na nákladoch za energie

Dobrou správou pre žiadateľov tretej výzvy je aj informácia, že k dnešnému dňu nesplnilo podmienky len 15 žiadateľov z celkového počtu spracovaných 1960 žiadostí. Slovenskej agentúre životného prostredia záleží na tom, aby žiadatelia v ďalších krokoch nič nepodcenili.

Na domovskej stránke www.obnovdom.sk v praktickom návode Krok po kroku si žiadatelia na finančný príspevok do výšky 19 000 eur nájdu všetky potrebné informácie, ako postupovať a ktoré doklady je potrebné predložiť po podpísaní zmluvy.

Na tretiu výzvu bolo vyčlenených 190 miliónov eur, celkovo je na obnovu 25 000 domov vyčlenených 500 miliónov eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #obnova domov