Kam budú môcť dôchodcovia ísť na dotovanú rekreáciu

Okrem hotelov Sorea budú môcť dôchodcovia ísť na pobyt aj do kúpeľov.

13.05.2011 06:30
kúpalisko, dovolenka, dôchodca, pobyt, rekreácia
Ilustračné foto
debata

Jednota dôchodcov Slovenska

Kúpele Nimnica

Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového ústrojenstva, choroby tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej premeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, nervové choroby, choroby pohybového ústrojenstva, ženské choroby a choroby z povolania.

V kúpeľoch sa nachádza medicínske wellness centrum a soľná jaskyňa.

Kúpele Dudince

Liečia sa tu najmä ochorenia pohybového aparátu, neurologické ochorenia a ochorenia kardiovaskulárneho aparátu, ako aj choroby profesionálneho preťaženia. Minerálna voda v kúpeľoch sa využíva aj ako prevencia pred týmito chorobami.

V kúpeľoch sa nachádza aj vitálny svet, ktorý obsahuje suché sauny, parné sauny, whirlpool, tepidárium, masáže, relaxačnú duo vaňu pre dvojicu, solárium, oddychovú zónu a vírivý bazén.

V Dudinciach sa nachádza aj kúpalisko Dudinka, ktoré ponúka rekreačný bazén, bazén s vodnými atrakciami, detský bazén a minerálny bazén.

Kúpele Turčianske Teplice

Kúpele poskytujú liečbu týchto chorôb pre dospelých: onkologické choroby po ukončení komplexnej liečby bez akýchkoľvek známok recidívy, choroby tráviaceho ústrojenstva, nervové choroby, choroby pohybového ústrojenstva, choroby obličiek a močových ciest, ženské choroby, choroby z povolania.

V kúpeľoch sa nachádza aj akvapark so SPA centrom. Vo vitálnom svete možno využiť bylinkový parný kúpeľ, rasul (päť procedúr v jednom), ajurvedu a masáže. Okrem dvoch toboganov sa v akvaparku nachádzajú aj tri vonkajšie bazény, plavecký bazén s chrličom, bazén s atrakciami (divoká rieka, hojdací záliv, vodné delo s chrličom, vodné ležadlá a šmykľavka) a detský bazén. Vnútri sa nachádza sedací bazén s masážnymi tryskami a svetelnými efektmi.

Sorea (hotely, ktoré ponúkala vlani)

Trojhviezdičkové hotely

Hotel Sĺňava Piešťany

Nachádza sa 400 metrov od vodnej nádrže Sĺňava.

Hotel disponuje športovo– relaxačným centrom s krytým plaveckým bazénom, fitnes centrom, fínskou saunou, vonkajším bazénom a relaxačnými procedúrami. Priamo v hoteli sa nachádza aj požičovňa bicyklov a športových potrieb.

Vlaňajšia cena: 117 až 146 eur.

Hotel SNP Demänovská Dolina

Hostia majú k dispozícii saunu, masáže, stolný tenis či biliard. Hotel zabezpečuje pre hostí aj fakultatívne výlety do okolitých miest.

Vlaňajšia cena: 107 až 134 eur.

Hotel Máj Liptovský Ján

Hotel disponuje požičovňou bicyklov a športových potrieb a pre hostí organizuje fakultatívne výlety. Hostia môžu využívať vnútorný bazén s termálnou mineralizovanou­ vodou.

K areálu hotela patrí aj termálne kúpalisko s prírodným termálnym prameňom.

Vlaňajšia cena: 139 až 194 eur.

Hotel Titris Odborár Tatranská Lomnica

Súčasťou hotela je Aqua relax, v ktorom sa nachádza rekreačný bazén s protiprúdom, 6 miest so sedacouperličkou, chrbtové masážne trysky, dnová hydromasážna tryska na masáž dolných končatín, vzduchový gejzír, zrýchľovací kanál – vodný prúd unášajúci kúpajúcich sa, perličkový kúpeľ, vodné chrliče, stenová hydromasáž, vodný hríb či tobogan. V druhej časti Aqua relaxu sa nachádza suchá sauna, bio sauna (s bylinkami), parná sauna, ochladzovací bazén, vírivá vaňa či odpočiváreň. Hostia môžu využiť aj masáže, biliard, ohnisko či fakultatívne výlety.

Vlaňajšia cena: 151 až 199 eur.

Hotel Urán Tatranská Lomnica

Hostia môžu využiť krytý bazén, fitnes centrum, saunu, masáže, hydromasáže, vírivky, bahenné zábaly, solárium, biliard či stolný tenis. Hotel organizuje výlety do poľského turistického centra Zakopané, na trhy do Nového Targu či splav Dunajca.

Vlaňajšia cena: 110 až 175 eur.

Hotel Hutník I. Tatranské Matliare

Hotel disponuje krytým plaveckým bazénom či saunou, ďalej ponúka klasické masáže, hydromasáž, solárium, bowling, fitnescentrum, telocvičňu, stolný tenis, biliard či minigolf. Hostia sa môžu zúčastniť aj na fakultatívnych výletoch do okolitých miest.

Vlaňajšia cena: 101 až 148 eur.

Hotel Hrebienok Starý Smokovec

Hotel sa nachádza v piatom ochrannom pásme Tatranského národného parku. Dopraviť sa sem dá aj lanovkou zo Starého Smokovca. Klienti tu môžu využiť saunu, stolný tenis či biliard.

Vlaňajšia cena: 95 až 137 eur.

Dvojhviezdičkové hotely

Hotel Ďumbier Liptovský Ján

Ubytovaní hostia môžu využiť fitnescentrum, saunu, masáže, stolný tenis, stolný futbal a biliard. Zároveň môžu zo zľavou využiť krytý bazén v neďalekom hoteli Máj a v letných mesiacoch aj termálne kúpalisko Sorea. V hoteli sa nachádza aj požičovňa športových potrieb a bicyklov.

Vlaňajšia cena: 78 až 117 eur.

Hotel Hutník II. Tatranské Matliare

V hoteli sa nachádza krytý plavecký bazén, sauna, hostia môžu využiť aj klasické masáže, hydromasáž, solárium, fitnescentrum, telocvičňu, stolný tenis, biliard, minigolf, dvojdráhovú automatickú kolkáreň, herňu pre deti, ihrisko, požičovňu bicyklov a športových potrieb.

Vlaňajšia cena: 83 až 110 eur.

Hotel Ľubovňa Ľubovnianske Kúpele

Okrem klasických ubytovacích a stravovacích služieb majú hostia k dispozícii aj športovo– relaxačné centrum, v ktorom sa nachádza krytý bazén, solárium či sauna. Hostia môžu využiť aj klasické a vodné masáže a relaxačné procedúry. V hoteli sa nachádza aj tenisový kurt, volejbalové ihrisko, stolný tenis, biliard, ruské kolky, úschovňa a požičovňa športových potrieb a horských bicyklov.

Vlaňajšia cena: 103 až 109 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba