Výhody, ktoré dôchodcom ponúkajú zdravotné poisťovne

Penzisti môžu v zdravotných poisťovniach získať bezplatne očkovania či zľavy na pobyty v kúpeľoch.

23.10.2012 06:30
lekáreň, lieky, zdravie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Union

  • Očkovanie proti chrípke – zadarmo vakcína aj samotný výkon; proti hepatitíde typu (A) – príspevok vo výške 30 % na každú dávku očkovacej vakcíny (spolu približne 20 eur); proti kliešťovej encefalitíde – príspevok vo výške 50 % na každú z troch dávok vakcíny vrátane výkonu (spolu 24 eur).
  • Preventívne vyšetrenie muža na zistenie rakoviny prostaty v dvojročných intervaloch; na rozpoznanie rakoviny hrubého čreva a konečníka – v rámci prehliadky u všeobecného lekára, nie je potrebné ísť k špecialistovi; EKG u všeobecného lekára, nie je potrebné ísť k ďalšiemu špecialistovi. CRP vyšetrenie – vyšetrenie z kvapky krvi z prsta, na základe ktorého sa lekár rozhodne, či poistenec potrebuje antibiotiká.
  • Návštevu pacienta doma jeho všeobecným lekárom v prípade, že zdravotný stav nedovoľuje návštevu ambulancie lekára.
  • Bonusy a zľavy na zdravotnú starostlivosť – fitnescentrá, kúpele, kryoterapiu, zľavy v optikách a na zdravotnícke potreby a výhody pre poistencov vo vybraných zmluvných zdravotníckych zariadeniach; 40–percentnú zľavu na balíky celoročnej komplexnej a doplnkovej zdravotnej starostlivosti v NsP Medissimo.
  • Zľavy v kúpeľoch – Bardejovské (10 %) na vybrané liečebné pobyty; Sliač (10 %) na krátkodobé pobyty; Diamant Dudince (15 %) na všetky liečebné pobyty pre samoplatcov; Brusno – pri pobyte nad 4 dni 1 základná procedúra zadarmo; Trenčianske Teplice 5 % na liečebné pobyty, 5 % na relaxačné procedúry, 5 % na ambulantnú kúpeľnú liečbu; Rajecké Teplice – zvýhodnená cena vstupov do Vodného sveta pondelok – štvrtok, 2 h – 10 eur, 3 h – 15 eur, zľava 15 % na liečebné pobyty; Spa Humenné – zľava 10 % na liečbu psoriázy rybičkami Garra Rufa.

Dôvera

  • Zľavy: na očkovania, v sieti predajní Očná optika, vo vybraných kúpeľoch, v súkromných poliklinikách Pro Care, na masáže a odborné poradenstvo od Falcku, na elektronické merače krvného tlaku pri nákupe cez vybrané portály, Zdravú kartu na lacnejšie nákupy v lekárňach, program prevencie Mamografi a do 10 dní (pre ženy od 41 do 69 rokov).
  • Obchodné zľavy vo vybraných obchodoch od 10 do 30 percent podľa toho, či sú zaregistrovaní v programe Výhody od Dôvery ako Jednotlivci alebo ako Rodina. Lacnejšie nakúpiť vitamíny cez internetový obchod, zľavu až 30 percent v sieti lekární Dr. Max. Zakúpiť si so zľavou masážne pomôcky, okuliarové rámy o 30 percent lacnejšie, bicykle so zľavou a športové oblečenie so zľavou do 30 percent v sieti predajní Treksport, 50 percent na spotrebnú elektroniku a domáce spotrebiče, knižky od vydavateľstva Príroda, výhody pri nákupoch na splátky v spoločnosti Triangel a Quatro.
  • Zľavy v kúpeľoch Piešťany, Turčianske Teplice, Lúčky, Kováčová, výhodná dovolenka alebo poznávací pobyt s CK Hydrotour.

Všeobecná zdravotná poisťovňa

  • Očkovanie – plne hradí tretiu dávku očkovacej látky proti vírusovej hepatitíde B alebo tretiu dávku kombinovanej vakcíny proti hepatitíde A a B.
  • Preventívne prehliadky – test na vyšetrenie prítomnosti krvi v stolici 2–krát ročne ako prevenciu rakoviny hrubého čreva a konečníka; cytologické vyšetrenie sterov z krčka maternice raz za rok; preventívnu urologickú prehliadku.
  • Zľavy: na vitamíny, výživové doplnky a kozmetiku (10 %); v očných optikách; na nadštandardné preventívne prehliadky; preventívne a liečebno–preventívne, rekondičné a relaxačné pobyty (až do 15 %) vo vybraných liečebných kúpeľoch sú určené pre tých poistencov, ktorí navštívia kúpele ako samoplatcovia; na rekreačné pobyty s CK SATUR Travel; na rekreačné pobyty s CK PEGAS Tour; na rekreačné pobyty SOREA (15 %); na rekondičné pobyty (10–18 %); na produkty dentálnej hygieny; množstvo zliav v plavárňach a na kúpaliskách; v relaxačných a športových centrách; na masáže, rehabilitácie a mnoho ďalších.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba