Betón je aj elegantný

V súčasnosti zažíva pohľadový betón boom. Môžete ho použiť na podlahu, na steny, do kuchyne, kúpeľne, obývačky, pracovne či na chodby.

07.07.2021 12:00
betón, kuchyňa Foto:
Využitie pohľadového betónu v kuchyni je len jedným z mnohých spôsobov jeho využitia. Aj tu ho môžete použiť na podlahe, dvierkach, na pracovnej doske či na dreze.
debata

Jeho použitie je jednoduché, hodí sa do elegantných interiérov i do priestorov v industriálnom štýle. „Pohľadový betón má zaujímavú, unikátnu štruktúru a zároveň vlastnosti, ktoré z neho robia príjemnú, funkčnú a dizajnovú plochu, ktorá sa ľahko udržiava,“ hovorí Branislav Augustín zo Sika Slovensko.

Elegantná kúpeľňa

Povrch pohľadového betónu sa ľahko čistí a dobre udržiava. Mikrocementová stierka je odolná voči oderu, má dlhú životnosť a je vhodná nielen na všetky typy podkladov, ale aj pri podlahovom kúrení. V moderných kúpeľniach stierky alebo podlahy z pohľadového betónu lepšie odolajú plesniam, sú príjemné na dotyk a neusádza sa na nich vodný kameň.

„Ak použijete mikrocementovú dekoratívnu stierku na podlahy alebo na steny, výsledok bude elegantný, nadčasový, s autentickým dizajnom. Stierka je vysoko priľnavá, nanášanie jednoduché a rýchle, na dosiahnutie efektívneho výsledku stačí tenká vrstva. Betónová podlaha aj stierka sú paropriepustné a dobre odolávajú UV žiareniu, takže si svoju farbu a vzhľad zachovajú celé roky,“ vysvetľuje B. Augustín.

kúpeľňa Čítajte aj Wellness v kúpeľni nemusí byť drahý

Moderná kuchyňa

„Veľmi populárne sú betónové dekory na dvierkach kuchynských liniek, v kombinácii s drevodekorom alebo s pastelovou farbou, doplnené betónovou podlahou alebo stierkou, či tzv. benátskym štukom,“ vraví Eva Szakálová z Oresi kuchýň. Betón môžete použiť aj na kuchynskú pracovnú dosku alebo na drez, ktoré stoja v kuchyni ako solitér.

Lavičky, hodiny i svietniky

Štýlové betónové doplnky využijete aj v interiéri, napríklad v pracovni ako efektný stojan na fotografie, v spálni ako originálnu lampu, v obývačke sa budú krásne vynímať moderné betónové hodiny. V jedálni urobia veľký dojem svietniky z lešteného betónu či na kuchynskej linke miska na ovocie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kuchyňa #kúpeľna #bytový dizajn #dobré bývanie #betón